Pelastus-leo-säännöt

Voimassa 1.1.2019 alkaen. Korvaavat vuoden 2018 loppuun asti voimassa olleet Jälki-leo-säännöt.

Vuoden Pelastus-leo-kilpailussa Minxin malja -kiertopalkinnosta kilpailevat leonberginkoirat, joiden omistaja on Suomen Leonberginkoirat ry:n Suomessa asuva jäsen. Kilpailussa otetaan huomioon Suomen Pelastuskoiraliiton hyväksymät, kilpailukauden aikana suoritetut jälki- ja hakukokeet. Kilpailukausi on kalenterivuosi. Hyväksyttävästi suoritetuista kokeista saa pisteitä seuraavasti:

Peruskoe/päivä   Jälkikoe 15 p (4 esinettä, joista yksi on maaliesine) 10 p (3 esinettä, joista yksi on maaliesine)
 Hakukoe 15 p (yleisarvosana 1)  10 p (yleisarvosana 2)
Loppukoe/pimeä   Jälkikoe  20 p (4 esinettä, joista yksi on maaliesine)  15 p (3 esinettä, joista yksi on maaliesine)
 Hakukoe  20 p (yleisarvosana 1)  15 p (yleisarvosana 2)
Taidontarkistuskoe   Jälkikoe  50 p (4 esinettä, joista yksi on maaliesine)  45 p (3 esinettä, joista yksi on maaliesine)
 Hakukoe  50 p (yleisarvosana 1)  45 p (yleisarvosana 2)
VIRTA  (pelastuskoiran käyttöönottotarkastus viranomaiskäyttöön)  100 p

Eniten pisteitä saanut koira on voittaja. Mikäli kaksi tai useampia koiria päätyy tasapisteisiin, voittaa koira, joka on saanut eniten pisteitä yksittäisestä kokeesta. Jos se ei tuo ratkaisua, paremmuuden ratkaisee toiseksi suurin pistemäärät yksittäisestä kokeesta jne.

Tuloksissa otetaan huomioon Suomen Pelastuskoiraliiton julkisessa tulospalvelussa kilpailuvuoden viimeisenä päivänä olevat suoritukset. Jos em. tulospalvelut eivät silloin ole ajan tasalla, koiran omistajan on toimitettava kopio koelomakkeista tai kilpailukirjasta yhdistyksen sihteerille seuraavan vuoden tammikuun 15. päivään mennessä.

Sääntöjen tulkinnasta päättää tarvittaessa Suomen Leonberginkoirat ry:n hallitus.