Etelän Nuorten urosten katselmus 01.07.2006

Etelän Nuorten urosten katselmukseen osallistui 15 urosta.

 

Brandyboogie del Sambro FIN16634/02
s. 06.08.2001
i. Denham's Dignified Damion S49720/93 * e. Vodkavitaminica LOI00/29029

BrandyboogieDelSambro kokoBrandyboogieDelSambro paa

Hyväntyyppinen, suuri vahvaluustoinen urosmainen uros. Karvapeite on keskipitkä, suora ja karkea. Väritys on punaruskea ja mustia karvanpäitä esiintyy. Silmät ovat keskiruskeat. Pää on sopusuhtainen ja oikeanmallinen. Leuat ovat voimakkaat. Purenta on tasapurenta. Yksi hammas poistettu. Runko on sopusuhtainen. Selkä on suora ja alalinja on oikeanlainen. Rintakehä on syvä ja säkä selvästi erottuva. Etujalkojen asennoissa toivomisen varaa. Etukulmaukset ovat hyvät ja välikämmenet ovat vahvat. Lanne on voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Polvikulmaus on hyvä. Häntä on hyväasentoinen. Sivuliikkeet ovat pitkät. Luusto on vahva. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan miellyttävä seuralainen tutussa ympäristössä. Älykäs ja oppivainen. Hieman dominoiva. Erittäin valpas oman reviirin vahti.

 

Fabulous New Hope av Eirabelstone FIN23638/04
s. 31.12.2003
i. S & N MVA Lejonvinden's Illdåd av Mogge S53881/2000 * e. N MVA Xara Xotica av Eirabelstone N05564/00

fabulousNewHopeAvEirabelstone kokofabulousNewHopeAvEirabelstone paa

Erinomaisen tyypin omaava urosmainen keskikokoinen uros. Uroksella on pitkä suora puolipehmeä leijonankeltainen turkki, jossa esiintyy mustia karvanpäitä. Maski on musta. Pää on oikean muotoinen ja sopusuhtainen. Silmät ovat hieman vaaleat ja silmäluomet ovat tiiviit. Uroksella on täysihampainen leikkaava purenta. Huulet ovat aavistuksen avoimet. Runko on suhteessa koiran korkeuteen ja vatsalinja on oikeanlainen. Rintakehä on hyvin kehittynyt. Etu- ja takaraajat ovat suora-asentoiset. Välikämmenet ovat vahvat ja kulmaukset sekä edessä että takana ovat oikeanlaiset. Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Häntä on oikeanasentoinen ja pitkä. Liikkeet ovat hyvin kehittyneet ja vakaat. Luusto on suhteessa kokoon. Luonteeltaan uros on omistajan mukaan erittäin ystävällinen ihmisille. Omaa vahvan vartioimisvietin ja on reviiritietoinen toisia koiria kohtaan.

 

Irtokarvan Inno-Vaatio FIN42723/04
s. 25.08.2004
i. KANS & FIN & EST & S MVA JMV-98 Leoniitan Ählämi FIN18020/97 * e. Irtokarvan Dinky FIN21326/99 B

IrtokarvanInno Vaatio kokoIrtokarvanInno Vaatio paa

Erittäin hyvärakenteinen vielä kehitysvaiheessa oleva pieni uros. Turkki on keskipitkä, suora ja karkea. Väri on leijonankeltainen ja mustia karvanpäitä esiintyy. Pigmentti on hyvä. Silmäluomet ovat tiiviit. Pää on oikeanmuotoinen ja –mallinen. Leuat ovat voimakkaat ja huulet ovat tiiviit. Hampaisto on täydellinen. Purenta ei vielä valmis. Runko on sopusuhtainen ja alalinja valmis. Rintakehä on syvä ja leveä. Säkä on selvästi erottuva. Etu- ja takakulmaukset ovat erittäin hyvät. Välikämmenet ovat vahvat. Lanne on voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Häntä on hyväasentoinen ja pitkä. Liikkeet ovat erittäin hyvät. Luusto on kokoon nähden sopiva. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan rauhallinen ja itsevarma. Seurallinen ja helppo. Lapsiystävällinen ja leikkisä.

 

Irtokarvan Iro-Qeesi FIN42726/04
s. 25.08.2004
i. KANS & FIN & EST & S MVA JMV-98 Leoniitan Ählämi FIN18020/97 * e. Irtokarvan Dinky FIN21326/99 B

IrtokarvanIro Qeesi kokoIrtokarvanIro Qeesi paa

Hyväntyyppinen tasapainoisesti rakentunut kehitysvaiheessa oleva pieni uros. Turkki on puolipitkä, suora ja karkea. Väritys on punaruskea ja mustia karvanpäitä esiintyy. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Pää on oikeanmuotoinen ja –mallinen. Leuat ovat voimakkaat. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Hammasrivistö on erittäin tasainen. Runko on sopusuhtainen ja alalinja jo valmis. Rintakehä on syvä. Raaja-asennot ovat hyvät. Etukulmaukset ovat hyvät. Lanne on voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Häntä on hyväasentoinen ja pitkä. Liikkeet ovat hyvät. Luusto on kokoon nähden riittävä. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan rohkea, reipas ja iloinen. Leikkisä ja kaiken kaikkiaan helppo & seurallinen koira.

 

Joshaidas Lonely Love FIN25689/03
s. 15.04.2003
i. KANS & FIN & S & EST & LTU MVA LTUV-01 EUV-03 Pinbiittan Frasque My Love FIN26296/98 B * e. Ramavan's Giovanna FIN15397/98 A

JoshaidasLonelyLove kokoJoshaidasLonelyLove paa

Hyväntyyppinen kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen uros, joka saisi olla kauttaaltaan vahvempi. Karvapeite on punaruskea ja karkea- Mustia karvanpäitä esiintyy. Pigmentti on hyvä. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Kallo on oikean muotoinen, kuono hieman lyhyt ja otsapenger on voimakas. Leuat ovat voimakkaat ja huulet ovat tiiviit suunpieliä myöten. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Runko on sopusuhtainen. Rintakehä on syvä. Eturaajat ovat suorat ja oikeanasentoiset. Kulmaukset sekä edessä että takana hyvät. Lanne ja lantio ovat normaalit Häntä on hyväasentoinen ja pitkä. Liikkeet ovat hyvät. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan energinen, vilkas ja leikkisä. Pehmeä ennemmin kuin kova.

 

Kinglords Mr Karate Kid FIN49614/04
s. 15.10.2004
i. Berljon Ulisseueberall LOI99/166506 B * e. FIN MVA Kinglords Miss Bumblebee FIN20539/01 B

KinglordsMrKarateKid kokoKinglordsMrKarateKid paa

Erittäin lupaava erinomaisen tyypin omaava nuori kehitysvaiheessa oleva keskisuuri uros. Turkki on punaruskea, keskipitkä, suora ja karkea, jossa on mustia karvanpäitä. Pigmentti on hyvä. Pää on oikean muotoinen ja sopusuhtainen. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Uroksella on täysihampainen leikkaava purenta. Huulet ovat tiiviit suunpieliä myöten. Selkä on suora ja vatsalinja jo oikeanlainen. Rintakehä on leveä. Etu- ja takaraajat ovat oikea-asentoiset ja kulmaukset ovat erinomaiset. Lantio on viisto mutta lanne on pitkähkö. Häntä on hyväasentoinen ja pitkä. Sivuliikkeet ovat hyvät, mutta etu- ja takaliike kehittyy vielä. Luusto on voimakas. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan perusrauhallinen, avoin ja ystävällinen. Vahva oma tahto, ei helposti koulutettavissa. Lempeä.

 

Leijonamielen Hurtta Hurmuri FIN40143/01
s. 29.08.2001
i. FIN & N MVA PMV-97 Leijonamielen Rahanhukka FIN14297/96 A * e. FIN MVA Leijonamielen Unon Dilindalin FIN41407/96 A

LeijonamielenHurttaHurmuri kokoLeijonamielenHurttaHurmuri paa

Erittäin hyväntyyppinen vahvaluustoinen keskikokoinen urosmainen uros. Turkki on keskipitkä, laineikas ja karkea. Väritys on puhtaan leijonankeltainen ilman mustia karvanpäitä. Silmät ovat tummanruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Pää on oikeanmallinen, hieman lyhyt kuono-osa, joka on hieman kupera (Ramsnase).Leuat ovat voimakkaat ja huulet ovat tiiviit suunpieliä myöten. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Ylä I1 oikealla on lohjennut. Runko on sopusuhtainen ja selkä on erittäin suora ja vahva. Rintakehä on syvä ja leveä. Etu- ja takaraajat ovat oikea-asentoiset. Kulmaukset ovat erittäin hyvät. Lanne on erittäin voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Häntä on hyväasentoinen. Liikkeet ovat erittäin hyvät ja erittäin kauniit. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan leikkisä, hieman varauksellinen vieraita kohtaan. Vahtii kotia, kekseliäs ja pitää uimisesta. Yllättävän ketterä: kiipeää pois aitauksesta.

 

Leoniitan Livingstone FIN46769/04
s. 28.09.2004
i. Palaistos Pelle Ab Burgae Filia FIN39647/02 B * e. Leoniitan Yrtti-Myrtti FIN19475/02 A

LeoniitanLivingstone kokoLeoniitanLivingstone paa

Hyväntyyppinen vielä kehitysvaiheessa oleva tasapainoinen pieni hieman hento nuori uros. Karvapeite on keskipitkä, hieman laineikas ja karkeahko. Väritys on punaruskea ja mustia karvanpäitä esiintyy. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Pää on oikeanmallinen ja muotoinen, kuono-osa on hieman lyhyt. Leuat ovat voimakkaat ja huulet ovat kohtuullisen tiiviit. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Selkä on suora ja vahva. Alalinja on oikeanlainen. Rintakehä on syvä ja leveä. Etukulmaukset ovat hieman niukat. Lanne on todella voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Takaraajat ovat suorat ja asento on leveä. Kulmaukset ovat riittävät. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet ovat hyvät. Luonne on omistajan mukaan iloinen, sanoisinpa temperamenttisen iloinen ”kaikkien kaveri”. Vahtii omaa pihaansa, joskin ei tekisi varkaallekaan mitään. Oppii helposti, mikäli vastaanottavaisella tuulella. Kaiken kaikkiaan ihana rotunsa edustaja.

 

Maxigor Mantovani FIN16183/03
s. 20.02.2003
i. FIN MVA Uteliassimeoni FIN43344/97 B * e. FIN MVA Maxigor Medina FIN32842/98 A

MaxigorMantovani kokoMaxigorMantovani paa

Hyvän tyyppinen kapeahko keskisuuri urosmainen uros. Karvapeite on punaruskea, keskipitkä, aavistuksen laineikas ja karkea, jossa esiintyy mustia karvanpäitä. Maski on musta. Pää on oikean muotoinen ja mallinen, mutta kuono-osa on hieman lyhyt. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Leuat ovat voimakkaat. Purenta on leikkaava ja suusta löytyy kaikki hampaat. Uros on hieman neliömäinen. Alalinja on oikeanlainen. Rintakehä on syvä. Eturaajat ovat suorat ja oikein kulmautuneet. Takakulmaukset ovat riittävät. Häntä on pitkä, mutta hieman korkea-asentoinen. Etu- ja sivuliikkeet ovat hyvät, takaliikkeet ovat hieman ahtaat. Luusto on riittävä. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan Reipas, ”kaikkien kaveri”, peloton ja lupsakka.

 

Maxigor Martini FIN16185/03
s. 20.02.2003
i. FIN MVA Uteliassimeoni FIN43344/97 B * e. FIN MVA Maxigor Medina FIN32842/98 A

MaxigorMartini kokoMaxigorMartini paa

Hyväntyyppinen korkea, suuri urosmainen uros. Turkki on keskipitkä ja aavistuksen laineikas. Karvanlaatu on karkea. Väri on punaruskea, jossa esiintyy mustia karvanpäitä. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Silmät ovat tummaruskeat. Pää on oikeanmuotoinen ja sopusuhtainen. Leuat ovat vahvat. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Selkä on suora ja alalinja oikeanmallinen. Rintakehä on syvä. Eturaajat ovat suorat ja oikeanasentoiset. Kulmaukset ovat riittävät. Lanne ja lantio ovat normaalit. Häntä on pitkä, mutta korkea-asentoinen. Sivuliikkeet ovat pitkiä, takaliikkeet ahtaat. Etuliikkeet ovat vielä hieman epävakaat. Luusto on riittävä. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan vilkas ja innokas. Rähjää kadulla koska haluaa leikkiä kaikkien kanssa. Kaikkien ihmisten ystävä, leikkisä ja lapsiystävällinen. Vartioi pihaa ja lapsia.

 

Maxigor Michelangelo FIN12267/05
s. 21.12.2004
i. Zeldas Fox On The Run FIN39289/00 B * e. FIN MVA Maxigor Matahari FIN35706/01 B

MaxigorMichelangelo kokoMaxigorMichelangelo paa

Hyväntyyppinen vielä kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen urosmainen uros. Karvapeite on keskipitkä ja karkea. Väritys on punaruskea, jossa esiintyy mustia karvanpäitä. Maski on syvänmusta. Pää on oikeanmallinen, mutta kuono-osa on hieman lyhyt. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Runko on sopusuhtainen ja alalinja oikeanmallinen. Etu- ja takaraajat ovat oikea-asentoiset ja kulmaukset ovat erittäin hyvät. Lanne on voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Reidet ovat leveät. Häntä on hyväasentoinen ja pitkä. Liikkeet kehittyvät vielä. Luusto on kokoon nähden riittävä. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan energinen ja leikkisä. Melko oppivainen ja melko itsenäinen. Tykkää uida ja aina menossa mukana. Vahtikoira.

 

Maxigor Migliore FIN12268/05
s. 21.12.2004
i. Zeldas Fox On The Run FIN39289/00 B * e. FIN MVA Maxigor Matahari FIN35706/01 B

MaxigorMigliore kokoMaxigorMigliore paa

Hyvän tyyppinen vielä kehitysvaiheessa oleva keskisuuri uros. Uroksella on keskipitkä suora ja karkea punaruskea turkki, jossa esiintyy mustia karvanpäitä. Pää on oikean muotoinen ja sopusuhtainen. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Uroksella täysihampainen leikkaava purenta. Rungon pituus on sopusuhtainen ja vatsalinja on jo laskeutunut. Etu- ja takaraajat ovat suora-asentoiset. Välikämmenet ovat vahvat ja kulmaukset sekä edessä että takana ovat oikeanlaiset. Lanne ja lantio ovat normaalit. Häntä on oikeaasentoinen ja pitkä. Liikkeet ovat hyvin kehittyneet ja vakaat. Luusto on suhteessa kokoon. Luonteeltaan uros on omistajan kuvauksen mukaan reipas, rehti ja iloinen. Rakastaa kaikkia ja kaikkea. Ei stressaa missään tilanteessa ja on tottunut kulkemaan omistajansa mukana joka paikassa minne koira saa mennä.

 

Maxigor Monteverdi FIN44375/03
s. 24.10.2003
i. FIN & S MVA Namupalan Möven-Pick FIN14677/01 B * e. FIN MVA Maxigor Matahari FIN35706/01 B

MaxigorMonteverdi kokoMaxigorMonteverdi paa

Suuri, vahvaluustoinen hyväntyyppinen urosmainen uros. Turkki on leijonankeltainen, pitkä, suora ja puolipehmeä, jossa esiintyy mustia karvanpäitä. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Pää on oikean muotoinen ja mallinen, mutta kuono-osa on hieman lyhyt. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Leuat ovat voimakkaat. Uroksella on täysihampainen leikkaava purenta. Runko on suhteessa koiran korkeuteen ja vatsalinja on oikeanlainen. Rintakehä on hyvin kehittynyt. Etu- ja takaraajat ovat suora-asentoiset. Välikämmenet ovat vahvat ja kulmaukset sekä edessä että takana ovat oikeanlaiset. Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Häntä on oikea-asentoinen. Etu- ja sivuliikkeet ovat hyvät, takaliikkeet hieman epävakaat. Luusto on erittäin vahva. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan rauhallinen, arvonsa tunteva. Ei riidanhaastaja, mutta vastaa haasteisiin.

 

Pinbiittan Ilta-Tuuli FIN18482/04
s. 05.03.2004
i. CH & INT & VDH & D LUX & CH Barney von der Johann-Adams-Mühle DLZB815399 A2 * e. FIN MVA Pyrymetsän Aamu-Usva FIN36247/00 B

PinbiittanIlta Tuuli kokoPinbiittanIlta Tuuli paa

Hyväntyyppinen keskikokoinen urosmainen uros. Karvapeite on pitkä , suora ja karkea. Väritys on punaruskea ja mustia karvanpäitä esiintyy. Maski on syvänmusta ja pigmentti erinomainen. Silmät ovat keskiruskeat. Pää on oikeanmuotoinen ja mallinen. Leuat ovat voimakkaat ja huulet ovat tiiviit. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Runko on sopusuhtainen ja alalinja oikeanlainen. Rintakehä on syvä ja leveä. Eturaajat ovat suorat ja oikea-asentoiset. Etukulmaukset hyvät. Lanne on voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Takaraajat ovat suora-asentoiset ja asento on leveä. Häntä on hyväasentoinen. Liikkeet ovat hyvät. Luusto on vahvahko. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan ystävällinen, jossain määrin rauhaton. Pehmeä, ei erityisen itsevarma mutta ei arkakaan.

 

Ramavan's Zauber FIN48724/04
s. 13.10.2004
i. KANS & FIN & GB & N MVA Grizzly v. Dreiburgenland S54531/98 H * e. Ramavan's Capriccioso FIN29325/99 A

Ramavan sZauber kokoRamavan sZauber paa

Hyväntyyppinen kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen tasapainoinen uros. Turkki on keskipitkä, suora ja karkea. Väritys on leijonankeltainen ja mustia karvanpäitä esiintyy. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Pää on oikeanmuotoinen ja –mallinen. Leuat ovat voimakkaat, huulet ovat tiiviit. Purenta on leikkaava ja täysihampainen. Selkä on suora. Rintakehä on syvä. Etukulmaukset ovat oikeanlaiset. Lanne on voimakas ja leveä. Lantio on viisto. Takaraajat ovat oikea-asentoiset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet ovat hyvät. Luusto on kokoon nähden riittävä. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan rauhallinen, lapsi- ja ihmisrakas. Tulee hyvin toimeen toisten koirien ja muiden eläinten kanssa.

 

Kiitokset

Ensimmäinen Nuorten urosten katselmus järjestettiin 01.07.2006, auringonpaisteisessa Kotkassa.
Katselmukseen osallistui 15 urosta, kiitokset näiden omistajille osallistumisesta.
Kiitos Kotkan Kivan nuoriso-osastolle buffetin pidosta ym. järjestelyistä, sekä siitä että saimme järjestää tapahtuman.

KotkanKivaNuoriso

Kotkan Kivan nuoriso-osato ja mannekiinina leojen puolesta Tuliketun Wili-Vesseli.

Kiitokset myös Anna-Marialle ja Kaijulle sekä Ollille jotka suorittivat katselmuksen.
Suuret kiitokset Kymenlaakson Leojen aktiiviselle porukalle, jotka olivat toteuttamassa tapahtumaa!

Suomen Leonberginkoirat ry:n, jalostustoimikunnan ja Kymenlaakson Leojen puolesta! Pipsa (Pirjo Kaunonen, valokuvaus)