Etelän nuorten urosten katselmus 11.08.2007

Etelän Nuorten urosten katselmukseen 2007 osallistui 10 urosta.

Baksun-Bertan Capone FIN11553/06
s. 21.12.2005
(Wänerlands A'la Son On Vega FIN11297/03 A/A 0/0 * Namupalan Kara-Mello FIN14682/01 A/A 0/0)

BaksunBertanCapone1BaksunBertanCapone2

Ihannekokoinen ja mittasuhteiltaan hyvä nuori uros, jolla on vahva luusto ja erinomainen maski. Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Karvapeite on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään punaruskea mustin karvanpäin. Maski on erinomainen ja huulipigmentti hyvä. Silmät ovat tummanruskeat, pyöreähköt ja silmäluomet hieman avoimet. Pään mittasuhteet ovat oikeat. Leuat ovat voimakkaat, huulet hieman avoimet. Uroksella on tasapurenta (kaksi hammasta) ja täydellinen hampaisto. Selkä on suora. Rintakehä on syvä, mutta kapea. Säkä on selvästi erottuva, kaulan kaari kaunis. Eturaajat ovat ulospäin kääntyneet, mutta välikämmenet vahvat ja kyynärpäät rungonmyötäiset. Lavat ja olkavarret ovat pitkät ja viistot. Takakulmakset ovat riittävät ja takaraajat normaaliasentoiset. Häntä on pitkä, liikkeessä kiertyy selän päälle. Liikkuu hyvin takaa.

Omistajan mukaan koira ilmoittaa naapurinkin autot ja vieraat puhisemalla, on vesipeto ja mustikansyöjä, pehmonalle, peloton oman tien kulkija, mutta myös ”balleriinatassu”.

 

Espresso Sir M. aus dem Sumpfloch FIN16479/06
s. 12.10.2005
(Aragon van Het Hof van Eden LOSH0895916 * Maybee Hexe Aus Dem Sumpfloch DLZB16867)

EspressoSirMausdemSumpfloch1EspressoSirMausdemSumpfloch2

Ikäisekseen hyvin kehittynyt vahvaluustoinen uros, joka on ulkomuodoltaan tasapainoinen. Suurehko, sukupuolileimaltaan selvä ja kaunisturkkinen. Karvapeite on pitkä, suora ja karkea. Väriltään punaruskea runsain mustin karvanpäin. Maski on hajamaski, pigmentti hyvä. Silmät ovat vaaleanruskeat, keskikokoiset ja silmäluomet tiiviit. Otsapenger on riittävästi erottuva, kuono-osa hieman lyhyt. Leuat ovat voimakkaat ja huulet tiiviit. Hampaisto on täydellinen ja purenta leikkaava. Mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Selkä on suora. Rintakehä on syvä ja leveä, eturaajat suorat, välikämmenet vahvat ja kyynärpäät rungonmyötäiset. Lavat ja olkavarret ovat pitkä ja viistot. Takaraajojen asento ja takakulmaukset hyvät. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet ovat hyvät.
Omistajan mukaan koira on iloinen, vesipeto, jolta kyllä vahtiviettiäkin löytyy. Kaikkien ystävä ja ylihellyydenkipeä, jolla vielä nuoruuden sähellystä ripaus mukana.

 

Finnfellow van 't Laurierenhof LOSH0998279
s. 16.05.2006
( Cerberus v.h. Rivienrengebied NHSB2406956 A * Khaimas' Nahimana DK06998/2003 B )

Finnfellow vantLaurierenhf1Finnfellow vantLaurierenhf2

Uros on hyvin nuori ja erittäin kehitysvaiheessa oleva myös rakenteeltaan. Kooltaan se on keskikokoinen ja mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Karvapeite on keskipitkä, suora ja karkea. Väri on punaruskea mustin karvanpäin. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät ovat keskiruskeat, hieman pyöreät ja silmäluomet tiiviit. Pää on mittasuhteiltaan oikea ja ilme on miellyttävä. Leuat ovat voimakkaat ja huulet tiiviit. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Selkä on suora, alalinja vielä nouseva. Luusto on riittävä. Rintakehä on vielä kehittymätön ja kapea, eturaajat vielä ulospäin kääntyneet kyynärpäät rungonmyötäiset. Lavat ja olkavarret ovat pitkät ja viistot. Välikämmenet ovat vahvat ja viistot. Kintereet ja polvet ovat riittävästi kulmautuneet. Häntä on normaalipituinen ja hyväasentoinen. Liikkeessä vielä takakorkea.
Omistajan mukaan koira on vilkas ja kohtuullisen tottelevainen, suhtautuu hieman varautuneesti miehiin.

 

Lapponica Löwe Everest FIN22120/06
s. 10.3.2006
(Djambo Vom Eichbüel SHSB613563 * Martenlake's Mojo Fama Volat FIN17115/02 A/A 0/0)

LapponicaLoweEverest1LapponicaLoweEverest2

Yleisvaikutelmaan kehitysvaiheessa oleva, melko kookas junioriuros. Karvapeite on keskipitkä, suora ja puolipehmeä. Väri on leijonankeltainen. Maski on musta. Huulipigmentti on erittäin hyvä. Silmät ovat keskiruskeat, hieman pyöreät ja silmäluomet tiiviit. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuvat, kuono-osa lyhyt. Leuat ovat voimakkaat ja huulet tiiviit. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Selkä on suora ja luusto riittävä kokoon nähden. Rintakehä on syvä, mutta kapea. Eturaajat ulospäin kääntyneet, mutta välikämmen on vahva. Kyynärpäät ovat rungonmyötäiset. Lavat ja olkavarret pitkät ja viistot. Takaraajat ovat normaaliasentoiset, polvikulmaus hyvä. Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Häntä on normaalipituinen ja siinä on sallittu paimenkoukku. Liikkeet ovat sivusta pitkät.

Omistajan mukaan koira on erittäin rauhallinen, luonteeltaan myös erittäin oppivainen ja lapsiystävällinen.

 

Leijonahovin Bellobartolomeo FIN42027/04
s. 2.8.2004
(Zeldas Fox On The Run FIN39289/00 B * S MVA Teamaides Copa Caprietta Clown FIN43494/03)

LeijonahovinBellobartolomeo1LeijonahovinBellobartolomeo2

Yleisvaikutelmaltaan uros on sopusuhtainen ja hyvärakenteinen, pieni mutta volyymiltaan hyvä ja urosmainen. Karvapeite on keskipitkä, suora ja puolipehmeä. Väri on punaruskea. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät ovat vaaleanruskeat, pienet ja silmäluomet tiiviit. Pään mittasuhteet ovat oikeat ja otsapenger selvästi erottuva. Leuat ovat voimakkaat ja huulet hieman avoimet. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Luusto on voimakas. Rintakehä on syvä ja leveä. Eturaajat ovat suorat ja välikämmenet viistot. Kyynärpäät ovat rungonmyötäiset. Lavat ja olkavarret ovat pitkät ja viistot. Takaraajat ovat asennoltaan hyvät, kinner ja polvi hyvin kulmautuneet. Häntä on normaalipituinen ja hyväasentoinen. Liikkeet ovat hyvät.

Omistajan mukaan koira on oman arvonsa tunteva, siitä löytyy myös leikkisä puoli. Se on erittäin lapsirakas ja rakastaa uimista, vahtii pihaa, ei aloita itse mutta sanoo kyllä takaisin. Oikea nallekarhu.

 

Leijonahovin Chief Red Fox
s.
-- TIEDOT PUUTTUVAT --

LeijonahovinChiefRedFox1LeijonahovinChiefRedFox2

 

Maxigor Mythico FIN12544/06
s. 4.1.2006
(FIN MVA Duvasgårdens Macho Magnum FIN19203/05 A * Maxigor Matabele FIN16193/03 C 0/0)

MaxigorMythico1MaxigorMythico2

Yleisvaikutelmaltaan uros on hyvin urosmainen, mittasuhteiltaan sopusuhtainen ja kooltaan keskikokoinen. Karvapeite on pitkä, suora ja puolipehmeä, kauniit hapsut. Väri on punaruskea. Maski on musta ja suun pigmentti täydellinen, jollaista harvoin näkee. Silmät ovat tummanruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Pää on mittasuhteiltaan lähes oikea ja voimakas. Otsapenger on selvästi erottuva. Leuat ovat voimakkaat ja huulet hieman avoimet. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Oikealla ylhäällä on kaksi P1-hammasta. Selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Rintakehä on syvä, mutta leveydeltään kehitysvaiheessa. Eturaajat ovat hieman ulospäinkääntyneet, välikämmenet viistot. Lavat ja olkavarret ovat pitkät ja viistot. Kyynärpäät ovat rungonmyötäiset. Takaosa on erittäin hyvin kulmautunut. Häntä on normaalipituinen, hieman korkea-asentoinen. Liikkeet hyvät takaa ja sivusta pitkät.

Omistajan mukaan koira on seurallinen ja leikkisä, kova vahtimaan, erittäin vilkas ja energinen. Se on valikoivasti pidättyväinen vieraita ihmisiä kohtaan. Mukava kaveri.

 

Metusalems Enrico Emes FIN36884/05
s. 17.6.2005
(Irtokarvan Ebbe FIN20267/02 B * FIN MVA JV-03 Amanin Escape FIN18924/03 A)

MetusalemsEnricoEmes1MetusalemsEnricoEmes2

Yleisvaikutelmaltaan hyvin kehittynyt nuori uros, jolla on selvä sukupuolileima pienestä koosta huolimatta. Mittasuhteiltaan sopusuhtainen ja olemukseltaan miellyttävä. Karvapeite on keskipitkä, suora ja puolipehmeä. Väri on punaruskea. Maski on hajamaski, suun pigmentti on hyvä. Silmät ovat keskiruskeat, keskikokoiset ja silmäluomet tiiviit. Otsapenger on selvästi erottuva, kuono-osa hieman lyhyt. Leuat ovat voimakkaat ja huulet hieman avoimet. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Luusto on voimakas kokoon nähden. Rintakehä on syvä. Kaula on hyvä. Eturaajat ovat suorat. Lavat ovat viistot, olkavarret hieman lyhyet. Kyynärpäät ovat rungonmyötäiset. Polvet ja kintereet hyvin kulmautuneet. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet ovat hyvät.

Omistajansa mukaan koira avoin ja ystävällinen. Todella rento yksilö! ”Rico” on luonteeltaan erittäin kiltti, hyvin lasten ja toisten koirien kanssa toimeen tuleva. Ei rähise muille koirille, paitsi omalla pihalla (aidattu piha). Rico on kehittynyt erittäin hitaasti ja on lapsen kengissä vieläkin. Ehkä juuri siitä johtuen on havaittavissa useasti Karvisen Oskun piirteitä! Kaiken kaikkiaan erittäin hyväluontoinen uros.

 

Pyrymetsän Candida FIN41815/05
s. 31.7.2005
(FIN & N & S & EST & LTU MVA A Son O' A Lion N22776/00 * FIN MVA Pyrymetsän Aamu-Usva FIN36247/00 B 0/0)

PyrymetsanCandida1PyrymetsanCandida2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen kehitysvaiheessa oleva uros, joka on profiililtaan tasapainoinen. Kooltaan se on keskikokoinen ja rungon mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Karvapeite on keskipitkä, suora ja karkea. Väri on leijonankeltainen mustin karvanpäin. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät ovat tummanruskeat, keskikokoiset ja silmäluomet tiiviit (oikea hieman avoin). Pään mittasuhteet ovat oikeat ja otsapenger selvästi erottuva, kaunisilmeinen pää. Leuat ovat voimakkaat ja huulet hieman avoimet. Hampaisto on täydellinen ja purenta leikkaava. Selkä on suora, alalinja ei vielä valmis. Rintakehä on syvä, runko vielä kapea kauttaaltaan. Eturaajat ovat suorat, välikämmenet viistot. Lavat ovat pitkät, olkavarret lyhyet. Kyynärpäät ovat rungonmyötäiset. Polvi ja kinner ovat hyvin kulmautuneet. Häntä on normaalipituinen ja hyväasentoinen. Liikkeet ovat sujuvat, edestä hyvät, sivusta pitkät, takaa hieman kapeat.

Omistajan mukaan koira on iloinen, erittäin avoin ja ihmisystävällinen velikulta, joka rakastaa uimista ja jalkapallon pelaamista. Se on tottunut kulkemaan omistajansa mukana joka paikassa ja vahtii omaa pihaa, mutta ei taida tehdä varkaille mitään. Suhtautuu viereisiin nuoriin uroksiin varauksellisesti.
Ihana pakkaus.

 

Rekileijonan Baro's Aku FIN43027/05
s. 14.7.2005
(Pyrymetsän Baron FIN44089/01 B/B 0/0 * FIN & LV MVA Rekileijonan Sulokas Sohvi FIN16946/03 A 0/0)

RekileijonanBarosAku1RekileijonanBarosAku2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja massiivinen, olemukseltaan miellyttävä. Rungon mittasuhteet ovat sopusuhtaiset. Kooltaan uros on keskikokoinen. Karvapeite on keskipitkä, suora ja puolipehmeä. Väri on punaruskea mustin karvanpäin. Rinnassa on sallittu valkoinen merkki. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät ovat keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Pään mittasuhteet ovat oikeat ja otsapenger selvästi erottuva. Leuat ovat voimakkaat ja huulet tiiviit. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Luusto on voimakas. Rintakehä on syvä, mutta vielä kapeahko. Eturaajat ovat ulospäinkääntyneet, välikämmenet vahvat. Lavat ja olkavarret ovat pitkä ja viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Polvikulmaus on hyvä, kinnerkulma riittävä. Häntä on normaalipituinen ja hyväasentoinen. Liikkeet ovat hyvät.

Omistajan mukaan koira on erittäin kiltti ja rauhallinen. Se on sosiaalinen, kaikkien kaveri!