Etelän nuorten urosten katselmus 31.08.2008

Etelän Nuorten urosten katselmukseen 2008 osallistui 6 urosta

 

Gerleo’s Tiuhti FIN47664/05
s. 12.9.2005
(FIN & EST MVA Kinglords Mr Coulthard FIN24293/00 A/A 0/0 * Medinellan Baby Bisquit FIN25028/02 B/B 1/0)

GerleosTiuhti 1GerleosTiuhti 2

Yleisvaikutelmaltaan kookas ja urosmainen. Turkki on pitkä, suora ja puolipehmeä. Väri punaruskea mustin karvanpäin. Maski musta ja pigmentti hyvä. Silmät keskiruskeat ja luomet tiiviit. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä, otsapenger selvästi erottuva. Erittäin hyvä ilme. Leuat voimakkaat ja huulet tiiviit. Täysihampainen leikkaava purenta. Oikeat rungon mittasuhteet, selkä suora, alalinja hieman nouseva. Koiralla on vahva luusto. Rintakehä on syvä. Etu- ja takaraajat ovat suorat, reidet leveät ja kulmaukset riittävät. Lanne voimakas, leveä. Lantio viisto. Häntä pitkä ja korkea-asentoinen liikkeessä. Liikkeet edestä hyvät ja sivusta pitkät, takaa hieman ahtaat. Ystävällinen ja varma käytös.

Omistajan mukaan uros on luonteeltaan rauhallinen ja tasapainoinen, ystävällinen ja sosiaalinen. Käyttäytyy hyvin kotioloissa ja julkisilla paikoilla.

 

Maxigor Mihailov FIN12269/05
s. 21.12.2004
(Zeldas Fox On The Run FIN39289/00 B/- 0/0 * FIN MVA Maxigor Matahari FIN35706/01 A/B 0/1)

MaxigorMihailov 1MaxigorMihailov 2

Uros on pienehkö, mutta vaikuttaa kokoaan suuremmalta. Yleisvaikutelma urosmainen.
Turkki on erinomainen, pitkä, suora, väriltään punaruskea mustin karvanpäin. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät tummanruskeat ja silmäluomet tiiviit. Pää sopusuhtainen, otsapenger selvästi erottuva. Leuat voimakkaat ja huulet tiiviit. Täysihampainen leikkaava purenta. Ilme on erinomainen. Runko sopusuhtainen ja ääriviivat kauniit. Selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Vahvaluustoinen. Rintakehä on syvä ja leveä, lavat pitkät ja viistot. Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Raajat normaaliasentoiset, kulmaukset hyvät. Häntä pitkä ja kiertynyt liikkeessä. Liikkeet edestä hyvät ja sivusta pitkät, takaa hieman ahtaat. Käytökseltään hieman pidättyväinen.

Omistajan mukaan uros on rauhallinen, mutta vartioi kyllä kotioloissa. Joskus hieman ohitusongelmia toisten urosten kanssa.

 


Namupalan The Dream Maker FIN32670/06
s. 19.5.2006
( FIN MVA Namupalan Hurricane Smile FIN20882/04 A/A 0/0 * FIN MVA Bukkene Bruse Ser Filifjonka FIN13258/05 B/B 0/0)

NamupalanTheDreamMaker 02NamupalanTheDreamMaker 01

Pienikokoinen kevyehkö uros, jolla kokoon sopiva luusto. Turkki on suora, keskipitkä ja karkea. Väri punaruskea mustin karvanpäin. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät keskiruskeat ja luomet tiiviit. Kallo on tasaleveä, kuono-osa hieman lyhyt, otsapenger selvästi erottuva. Leuat vahvat ja huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva. Rintakehä on syvä ja leveä. Raajat suorat ja normaaliasentoiset. Kyynärpäät rungon myötäiset ja välikämmen vahva. Lanne voimakas ja leveä. Hieman niukat kulmaukset. Häntä pitkä, liikkeessä kiertynyt. Liikkeet ovat takaa hyvät ja sivusta melko pitkät. Varma luonne.

Omistajan mukaan uros on energinen, väsymätön jalkapallonpelaaja ja uimari.

 

Yestas Dazzler FIN27366/06
s. 25.4.2006
(FIN MVA Duvasgårdens Macho Magnum FIN19203/05 A/A 0/0 * FIN & EST MVA Yestas Astrea FIN41334/02 A/A 0/0)

YestasDazzler 01YestasDazzler 02

Kookkaalta vaikuttava, sopusuhtainen urosmainen uros. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä. Väri punaruskea mustin karvanpäin. Lievä hajamaski. Silmät keskiruskeat, luomet tiiviit. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger loiva. Leuat ovat voimakkaat. Täysihampainen leikkaava purenta. Alaleuan hampaat tasaisessa rivissä. Leveä suurisieraiminen kirsu. Runko sopusuhtainen ja selkä suora. Alalinja saa kehittyä. Välikämmen vahva. Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Hyvin kulmautunut. Häntä pitkä ja liikkeessä kiertynyt. Liikkeet takaa hyvät, sivusta pitkät, edestä hieman epävakaat. Ystävällinen avoin käytös.
Omistajan mukaan uros on kiltti, leikkisä, melko pehmeä ja kohtalaisen vilkas. Vahtii kovasti kotioloissa, muuten helppo ja sosiaalinen. Pitää ihmisistä ja muista koirista, uroksille joskus ”pörisee”.

 

Zapparal’s Harry Potter FIN28293/06
s. 19.4.2006
(FIN & EST MVA Kinglords Mr Coulthard FIN24293/00 A/A 0/0 * Zapparal's Mataleena FIN22135/02 C/A 0/0)

ZapparalsHarryPotter 01ZapparalsHarryPotter 02

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, vielä kehitysvaiheessa oleva pienehkö uros. Turkki on keskipitkä, suora ja karkea. Väri punaruskea. Maski on hajamaski. Silmät tummanruskeat ja luomet tiiviit. Kallo tasaleveä, otsapenger loiva ja kuono-osa hieman lyhyt. Huulet tiiviit. Täysihampainen leikkaava purenta. Ilme ystävällinen. Runko sopusuhtainen, selkä suora ja alalinja hieman nouseva. Raajat suorat ja normaaliasentoiset. Välikämmen vahva. Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Polvikulmaus hyvä. Häntä pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet edestä hyvät, takaa hieman ahtaat, sivusta näyttävät. Varma käytös.
Omistajan mukaan uros on leikkisä, energinen ja kiltti. Ystävällinen toisille koirille ja rakastaa ihmisiä yli kaiken.

 

Zapparal’s Rufus Rymistyir FIN28291/06
s. 19.4.2006
(FIN & EST MVA Kinglords Mr Coulthard FIN24293/00 A/A 0/0 * Zapparal's Mataleena FIN22135/02 C/A 0/0)

ZapparalsRufusRymistyir 01ZapparalsRufusRymistyir 02

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, keskikokoinen. Turkki keskipitkä, suora ja puolipehmeä. Väri punaruskea mustin karvanpäin. Maski musta.
Silmät keskiruskeat ja luomet tiiviit. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Purenta leikkaava, hampaisto täydellinen ja huulet tiiviit. Runko on mittasuhteiltaan sopusuhtainen, selkä suora ja alalinja hieman nouseva. Rintakehä on syvä ja leveä. Kyynärpäät rungon myötäiset. Raajat suorat ja normaaliasentoiset. Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Hieman niukat kulmaukset. Oikea-asentoinen häntä. Hyvät liikkeet kaikista suunnista. Erittäin varma ja rauhallinen käytös.
Omistajan mukaan erittäin rauhallinen, ystävällinen ja sosiaalinen uros. Kiltti ja helppo käsitellä. Tulee hyvin toimeen muiden koirien, myös urosten, kanssa. Erittäin ihmisrakas (etenkin lapset).