Nuorten urosten katselmus 01.08.2009

2009 Nuorten urosten katselmukseen osallistui 8 urosta.
Paikkana Viekijärvi, Lieksa

 

Besaroon Kasimir FIN32914/07
s. 29.5.2007
(C.I.B FIN & LT & PL MVA PL JMVA LTV-08 Kaiser Vom Matthiasberg FIN31787/07 * Rua Soleil Anastasia FIN41333/06 A/A 0/0)

2009nu besaroonkasimir12009nu besaroonkasimir2

Säkäkorkeus 77 cm. Yleisvaikutelmaltaan suuri, urosmainen uros. Turkki pitkä, väritys punaruskea mustin karvanpäin, hajamaski, huulien sisäpinnalla osittaista pigmenttikatoa. Silmät vaaleanruskeat, luomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja alas kiinnittyneet. Kallo tasaleveä, kuono-osa lyhyt, otsapenger selvästi erottuva. Leuat voimakkaat ja huulet tiiviit. Täysihampainen saksipurenta. Sopusuhtaiset rungon mittasuhteet. Selkä on suora, alalinja hieman nouseva ja luusto voimakas. Syvä rintakehä, selvästi erottuva säkä .Suorat eturaajat ja pitkät lavat .Hieman pehmeät välikämmenet. Lanne on voimakas ja reidet leveät. Lantio putoava. Hyvät kulmaukset. Takaraajat suorat, kapeat. Käpälät soikeat. Hyväasentoinen häntä. Liikkeet edestä hyvät, takaa ahtaat ja sivusta pitkät. Luonne: käsittelyyn kokematon.

Mittasuhteiltaan hyvä, ikäisekseen rungoltaan hyvin kehittynyt , ryhdikäs uros.
Jalostussuositus: Nartulla oltava mittasuhteiltaan normaali pää ja hyvä pigmentti, tummat silmät ja maski.
Omistajansa mukaan rauhallinen, lapsirakas, hyväluonteinen, vartioi omaa pihaa.

 

Besaroon Kaziu Junior FIN32913/07
s. 29.5.2007
(C.I.B FIN & LT & PL MVA PL JMVA LTV-08 Kaiser Vom Matthiasberg FIN31787/07 * Rua Soleil Anastasia FIN41333/06 A/A 0/0)

2009nu besaroonkaziujunior12009nu besaroonkaziujunior2

Säkäkorkeus 74 cm. Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, keskikokoinen uros. Turkki on pitkää, väriltään punaruskeaa mustin karvanpäin, hajamaski, pigmentti hyvä. Silmät vaaleanruskeat, luomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kallo tasaleveä, kuono-osa lyhyt, otsapenger loiva. Leuat voimakkaat ja huulet tiiviit, saksipurenta. Puuttuu vasemmalta alhaalta P1. Molemmin puolin ylhäällä 2xP1. Sopusuhtaiset rungon mittasuhteet, suora selkä, hieman nouseva alalinja ja voimakas luusto.
Syvä rintakehä, selvästi erottuva säkä, kyynärpäät rungonmyötäiset ja vahvat välikämmenet. Lanne voimakas ja leveä. Takaraajat x-asentoiset. Lanne viisto ja reidet leveät. Käpälät soikeat. Riittävät kulmaukset ja hyväasentoinen häntä. Liikkeet takaa ahtaat, edestä epävakaat ja sivusta lyhyet. Luonne: tottumaton käsittelyyn.

Jalostuksessa huomioitava P1-puutos.
Omistajansa mukaan iloinen luonne, innokas osallistumaan perheen touhuihin. Lujapäinen, mutta helposti lahjottavissa. Varauksellinen vieraita kohtaan, tutustuttuaan ylin ystävä. Omaa vartioimisviettiä.

 

Besaroon Kostja FIN32917/07
s. 29.5.2007
(C.I.B FIN & LT & PL MVA PL JMVA LTV-08 Kaiser Vom Matthiasberg FIN31787/07 * Rua Soleil Anastasia FIN41333/06 A/A 0/0)

2009nu besaroonkostja12009nu besaroonkostja2

Säkäkorkeus 76 cm. Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, keskikokoinen uros. Turkki on pitkää, väriltään punaruskeaa mustin karvanpäin, hajamaski ja hyvä pigmentti. Silmät vaaleanruskeat, luomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja alas kiinnittyneet. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva, kuono-osa tasaleveä. Leuat voimakkaat ja huulet tiiviit. Täysihampainen leikkaava purenta. Sopusuhtaiset rungon mittasuhteet, suora selkä, hieman nouseva alalinja. Voimakas luusto ja syvä rintakehä. Eturaajat suorat ja lavat pitkät. Vahvat välikämmenet. Lanne on voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat normaaliasentoiset, reidet leveät ja kulmaukset hyvät. Käpälät soikeat. Hyväasentoinen häntä. Liikkeet hyvät kaikista suunnista. Luonne varma.

Jalostus: Nartulla toivottavaa musta maski ja tummat silmät sekä ylöskiinnittyneet korvat.
Omistajansa mukaan omaa vahtivietin ja on omanarvonsa tunteva. Varauksellinen vieraita kohtaan. Kiltti ja ihana perhekoira.

 

Besaroon Pavel FIN15134/07
s. 11.1.2007
(FIN MVA EST MVA Leijonamielen Sain Jummijammi FIN19793/99 A/A 0/0 * Tuliketun Neronja FIN23733/02 C/C 0/0)

2009nu besaroonpavel12009nu besaroonpavel2

Säkäkorkeus 73 cm. Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, kooltaan pieni uros. Turkki on keskipitkää, väri punaruskea mustin karvanpäin. Hajamaski ja hyvä pigmentti. Silmät vaaleanruskeat ja luomet tiiviit. Korvat keskikokoiset, päänmyötäiset ja hieman taakse kiinnittyneet. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, mutta hieman kapea. Leuat voimakkaat. Huulet hieman avoimet. Täysihampainen leikkaava purenta. Rungon mittasuhteet sopusuhtaiset, selkä suora, alalinja hieman nouseva ja luusto riittävä. Rintakehä on syvä, säkä selvästi erottuva ja eturaajat suorat. Vahva välikämmenet ja soikeat käpälät. Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat ja reidet leveät. Käpälät soikeat. Hyvät kulmaukset. Hyväasentoinen häntä ja hyvät liikkeet kaikista suunnista. Varma luonne.

Jalostuksessa huomioitava koko.
Omistajansa mukaan uros on varma ja miellyttämishaluinen. Tarvittaessa puolustaa. Tulee toimeen lasten ja muiden koirien kanssa, helppo koira.

 

Besaroon Pontius FIN15135/07
s. 11.1.2007
(FIN MVA EST MVA Leijonamielen Sain Jummijammi FIN19793/99 A/A 0/0 * Tuliketun Neronja FIN23733/02 C/C 0/0)

2009nu besaroonpontius12009nu besaroonpontius2

Säkäkorkeus 73 cm. Yleisvaikutelmaltaan riittävän urosmainen, pienikokoinen uros. Turkki keskipitkää, punaruskeaa mustin karvanpäin. Hajamaski, hyvä pigmentti. Silmät kellertävät ja luomet tiiviit. Tasaleveä kallo, hieman lyhyt kuono-osa, voimakkaat leuat ja tiiviit huulet. Täysihampainen leikkaava purenta. Runko sopusuhtainen, selkä suora, alalinja hieman nouseva ja luusto riittävä. Kapea rintakehä, selvästi erottuva säkä, rungonmyötäiset kyynärpäät. Eturaajat kapea-asentoiset. Välikämmenet vahvat. Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Suorat takaraajat, leveät reidet. Hyvä kinnerkulmaus, riittävä polvikulmaus. Käpälät soikeat. Häntä hyväasentoinen, kiertynyt. Liikkeet hyvät kaikista suunnista. Luonne varma.

Jalostus: Nartulla toivottavaa tummat silmät, hyvä maski. Kiinnitettävä huomiota pään tyyppiin.

Omistajansa mukaan lapsiystävällinen, vahtiviettinen, luonteeltaan iloinen. Pitää paljon uimisesta. Tottelee hyvin, mutta myös itsepäisyyttä.

 

Corleone FIN54602/06
s. 23.10.2006
(Amor FIN16382/03 A/A 0/0 * Rose FIN20232/04 A/A 0/0)

2009nu corleone12009nu corleone2

Säkäkorkeus 72 cm. Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, pieni uros. Turkki keskipitkää, väriltään punaruskea mustin karvanpäin. Hajamaski, pigmentti hyvä. Silmät tummanruskeat, hieman avoimet alaluomet. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kallo ja kuonoselkä tasaleveä, lyhyt kuono-osa, leuat voimakkaat. Kaikki hampaat, tasapurenta. Runko sopusuhtainen, selkä suora ja alalinja hieman nouseva. Luusto riittävä. Eturaajat suorat, lavat pitkät ja välikämmenet vahvat. Kyynärpäät hieman ulkonevat.
Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat normaaliasentoiset, reidet leveät. Kulmaukset hyvät. Käpälät soikeat. Korkea-asentoinen häntä. Liikkeet hyvät takaa, sivusta pitkät, edestä epävakaat. Luonne pidättyvä.

Jalostuksessa huomioitava tasapurenta. Narttu ei saa olla pienikokoinen.
Omistajansa mukaan yleensä tottelevainen, kiltti. Pitää lapsista ja kaikista ihmisistä. Utelias, leppoisa kaveri.

 

MrDominick FIN55073/07
s. 20.10.2007
(Bobby Iz Poselka Sokol FIN52778/05 A/A 0/0 * FIN MVA Kinglords Miss Dorathea FIN41341/04 A/A 0/0)

2009nu dominick12009nu dominick2

Säkäkorkeus 75 cm. Keskikokoinen, kehitysvaiheessa oleva uros, jolla keskipitkä leijonankeltainen turkki mustin karvanpäin. Maski musta ja pigmentti erittäin hyvä. Silmät keskiruskeat, pienehköt ja luomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Pää sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Leuat voimakkaat ja huulet tiiviit. Leikkaava purenta, kaikki hampaat, P1 ylhäällä tuplana molemmin puolin.
Selkä suora, alalinja nouseva, luusto voimakas. Rintakehä syvä, säkä selvästi erottuva. Eturaajat hieman ulospäin kääntyneet. Kyynärpäät rungonmyötäiset. Lavat pitkät ja olkavarret viistot. Välikämmenet vahvat. Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Kääntää takakäpäliä hieman ulos. Kulmaukset suorat. Reidet leveät. Käpälät sokeat. Häntä hyväasentoinen, kiertynyt. Liikkeet takaa hyvät, edestä epävakaat ja sivusta pitkät. Luonne varma.

Jalostus: Nartulla tulisi olla hyvät takakulmaukset. Huomioitava kiertynyt häntä.
Omistajansa mukaan lempeä ja lapsirakas. Helppo ottaa mukaan, kun tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Kova uimaan. Oman pihan lempeä vahti, joka ottaa kaikki vieraat avosylin vastaan.

 

Medinellan Don Giovan FIN29438/05
s. 2.5.2005
(FIN MVA Ramavan's Giovan FIN15391/98 A/A 0/0 * Vaikonniemen Kuunhaltiatar FIN17963/01 A/A 0/0)

2009nu medinellandongiovan12009nu medinellandongiovan2

Säkäkorkeus 75 cm. Yleisvaikutelma urosmainen, kooltaan keskikokoinen uros. Turkki keskipitkä, väri leijonankeltainen mustin karvanpäin. Hajamaski ja hyvä pigmentti. Silmät vaaleanruskeat, tiiviit silmäluomet. Korvat keskikokoiset, päänmyötäiset. Sopusuhtainen pää, tasaleveä kallo, otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa tasaleveä ja leuat voimakkaat. Täysihampainen leikkaava purenta. Runko mittasuhteiltaan pitkä. Selkä on suora, alalinja hieman nouseva ja luusto voimakas. Rintakehä syvä ja säkä selvästi erottuva. Eturaajat ulospäin kääntyneet. Lavat pitkät ja olkavarret viistot. Välikämmenet vahvat. Lanne voimakas, pitkä ja leveä. Lantio viisto. Takaraajat x-asentoiset, reidet leveät. Kulmaukset suorat. Käpälät hieman hajavarpaiset. Häntä hyväasentoinen, kiertynyt. Liikkeet epävakaat. Luonne varma.

Jalostus: Ennen kuin pohditaan uroksen jalostuskäyttöä, tulee takaraajojen liikkeet tarkistaa.
Omistajansa mukaan ihmisrakas, lempeä tyyppi. Nauttii elämästä, eikä turhia stressaa, tyytyväinen kun on ruokaa ja rakkautta. Kaikkien kaveri. Rauhallinen seurakoira.