Nuorten urosten katselmus 6.7.2013

Nuorten urosten katselmus 2013 järjestettiin Keuruulla LeoLeirin yhteydessä lauantaina 6.7.2013
Katselmuksen suorittivat Viktoria Räty, Nanna Naukkarinen ja Anna-Maria Melkas.
Valokuvaajana: Nanna Naukkarinen
Katselmukseen osallistui 6 urosta.


BOYZONE'S HAPPY FEET FI49843/10  A/B 0/0 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
s.01.07.2010
SE MVA Villmobackens Forest Gump * SE MVA Gep's Big Bear's Ono Not You Again

BoyzonesHappyFeetBoyzonesHappyFeet2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja suuri uros. Turkki on pitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään leijonankel-tainen, jossa mustia karvanpäitä. Maski on musta, pigmentissä osittaista katoa. Silmät keskiruskeat, silmä-luomet tiiviit. Korvat suuret ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat.  Huulet avoimet. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto meko vahva. Rintakehä on syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät ulkonevat. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat normaaliasentoiset. Reisi melko leveä, polvikulma riittävä sekä kinnerkulma riittävä. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet takaa hyvät, edestä epävakaat ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Hyväntyyppinen kookas uros, jolla vahvahko luusto. Kaunis hännän asento. Hyvä takaliike.

Omistaja kertoo: Luonteeltaan rauhallinen, lukuunottamatta pieniä leikkimielisiä hepuleita. Tulee pääsääntöisesti toimeen kaikkien kanssa.

HIPPULAN AARNIVALKEA FI27833/11  A/A 0/0  ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, polvet  0/0, sydän ei sivuääniä
s.07.04.2011
FI MVA Joshaidas Lonely Love * Naavakallion Rööperin Friidu

HippulanAarnivalkeaHippulanAarnivalkea2

Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaihessa oleva suuri uros. Turkki on keskipitkä suora ja puolipehmeä,  väriltään leijonankeltainen. Maski hajamaski, pigmentti riittävä. Silmät keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Huulet hieman avoimet. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto riittävä. Rintakehä on syvä ja hieman kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat ulkokieteiset, lavat ja olkavarret pitkät ja viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lantio voimakkaan leveä ja viistosti putoava. Reisi leveä, polvikulma hyvä sekä kinnerkulma erottuva. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä, kiertynyt. Liikkeet takaa ahtaat, edestä epävakaat ja sivulta lyhyet. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Kehutysvaihessa oleva nuori uros, jolla erittäin vahva selkä. Lempeä ilme. Hyvät takakulmaukset, etuosan tulee kehittyä vielä. Hyvä koko, sopusuhtainen.

Omistaja kertoo:  koira on ihana perhekoira. Leikkisä ja välillä vähän vallaton. Joskus pullistele remmissä, koirapuistoossa irrallaan, tulee juttuun lähes kaikkien kanssa. Jonkin verran vahtiviettiä. Kiltti ja helppo kotioloissa.

LEONIITAN HENKEVÄ HURTTA FI58576/11
s.11.10.2011
FI & NO MVA Ann's Lions Deep Blue Sea  * Leoniitan Musta-Maija

LeoniitanHenkevaHurttaLeoniitanHenkevaHurtta2

Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaihessa oleva suuri uros. Turkki on keskipitkä suora ja puolipehmeä, väriltään punaruskea, jossa mustia karvanpäitä. Maski on musta, pigmentti erittäin hyvä. Silmät keskiruskeat, silmä-luomet tiiviit. Korvat suuret ja päänmyötäiset. Pää on sopusuhtainen, hieman lyhyellä kuono-osalla. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Tiiviit huulet. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto riittävä. Rintakehä on hieman kevyt ja hieman kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, hieman lyhyt olkavarsi, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät.
Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat normaaliasentoiset. Reisi hieman kapea, polvikulma riittävä sekä kinnerkulma riittävä. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet takaa ahtaat, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Kehitysvaihessa oleva nuori uros, jolla erittäin hyvä maski ja kaunis punainen väri. Liikkuu pitkällä askeleella.

Omistaja kertoo: Vilkas luonteeltaan, ystävällinen. Omaa vahtiviettiä. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa sekä muiden eläinten kanssa. Rakastaa pitkiä lenkkejä ja uimista.

 

LEONIITAN ISTUVA LEIJONA FI58577/11
s.11.10.2011

FI & NO MVA Ann's Lions Deep Blue Sea  * Leoniitan Musta-Maija

LeoniitanIstuvaLeijonaLeoniitanIstuvaLeijona2

Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaihessa oleva pieni uros. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä.    Väriltään punaruskea, jossa mustia karvanpäitä runsaasti. Maski musta ja pigmentti hyvä. Silmät keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet hieman avoimet. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat.  Huulet avoimet. Purenta leikkaava ja täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora, alalinja hieman nouseva, luusto riittävä. Rintakehä on kevyt ja kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat ulkokierteiset, lavat lyhyet ja olkavarsi viisto, kyynärpäät ulkonevat. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat ulospäin kiertyneet. Reisi leveä, polvikulma suora sekä kintereet heikot. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä, korkea-asentoinen ja kiertynyt. Liikkeet takaa ahtaat ja edestä epävakaat sekä sivulta lyhyet. Luonne on varma ja vilkas.

Kokonaisuus: Kauniinvärinen uros, jolla hyvä maski ja hyvä pigmentti. Pienikokoinen, valitettavasti koira on laiha ja heikossa lihaskunnossa.

 

FI MVA LIONSTAR'S FASCINATING DREAM FI39380/09  A/A 0/0  ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, sydän ei sivuääniä
s.02.07.2009

Gerleo's Tiuhti * FIN & EE MVA LT & LV & EE JMVA BALTJV-07 EEJV-07 Namupalan Dream Lionstar 

LionstarsFascinatingDreamLionstarsFascinatingDream2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä ja suora väriltään punaruskea, jossa mustia karvanpäitä. Maski hajamaski, pigmentti hyvä. Silmät keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat.  Huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto M3 puuttuu oikea alaleuka. Runko so-pusuhtainen. Selkä suora, mutta hieman notkolla, alalinja hieman nouseva, luusto voimakas. Rintakehä on syvä ja kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot ja olkavarsi lyhyt, kyynärpäät rungon-myötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat. Reisi leveä, polvikulma riittävä sekä kinnerkulma riittävä. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet takaa ja edestä hyvät sekä sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Keskikokoinen kauniin värinen uros, jolla voimakas luusto. Kulmaukset riittävät. Ajoittain pehmeä selkä. Kokonaisuus miellyttävä.

Omistaja kertoo: Mahtava luonteinen, kaikkien kaveri ja ”mamman-poika” Koiran kanssa on mukava reissata, se ei jännitä uusiakaan paikkoja.

 

MAXIGOR MARSHAL ACE FI24920/11 C/B 0/0
s.20.03.2011
Boyzone's Ace Up The Sleeve * FI MVA Maxigor Melixanthia

MaxigorMarshalAceMaxigorMarshalAce2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään leijonankeltainen, jossa mustia karvanpäitä. Maski hajamaski, pigmentti hyvä. Silmät vaaleanruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Pää sopusuhtainen. Kallo on tasaleveä ja otsa-penger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat.  Huulet avoimet. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Rungoltaan pitkä. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto riittävä. Rintakehä on syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat pitkät ja olkavarret viistot, hieman lyhyt olkavarsi, kyynärpäät ulkonevat. Välikämmenet hieman pehmeät ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat ulkokiereiset. Reisi leveä, polvikulma hyvä sekä kinnerkulma erottuva. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja kiertynyt. Liikkeet takaa ahtaat, edestä hyvät, mutta epävakaat ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Rodunomainen ja urosmainen. Hyvärakenteinen, jolla pehmeät välikännenet. Kaunis turkki. Koira on hieman löysähkö kehitysvaiheen vuoksi.

Omistaja kertoo: Erittäin iloinen ja ihmisrakas. Haluaa olla kaikessa mukana. Koiran motto: elämä on ihanaa.