Nuorten urosten katselmus 7.7.2012

Nuorten urosten katselmus 2012 järjestettiin Keuruulla LeoLeirin yhteydessä lauantaina 7.7.2012
Katselmuksen suorittivat jalostustoimikunnan puheenjohtaja Anna-Maria Melkas ja jtmk sihteeri Monna Snellman.
Valokuvaus: Pirjo Kaunonen
Katselmukseen osallistui 4 urosta.

 

IRTOKARVAN PRINCE OSAMA FI21372/10 B/B 0/0
s. 25.02.2010
FI & EE & LT MVA JV-08 LTV-09 Blekx-Farm Prince Pjotr FIN36125/08 A/A 0/0 LPN1 N/N vapaa * C.I.B FI MVA Lady Leonessa Von Der Bachtalen FIN29094/08 C/C 0/0 LPN1 N/N vapaa

nu2012 IrtokarvanPrinceOsama 1nu2012 IrtokarvanPrinceOsama 2

Korkeus 74 cm. Rungon pituus 84cm.
Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä, suora, puolipehmeä. Väri leijonankeltainen. Hieman hajamaski, hyvä pigmentti. Silmät ovat keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Korvat ovat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kuono-osa hieman lyhyt, kallo tasaleveä, otsapenger selvästi erottuva. Leuat ovat voimakkaat ja huulet tiiviit. Purenta leikkaava, M3 oikealta alhaalta puuttuu.
Runko mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Keskivahva luusto.
Rintakehä on syvä ja hieman kapea. Säkä selvästi erottuva.
Eturaajat ovat suorat, lavat ja olkavarret hieman lyhyet. Kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmen on vahva ja käpälät pyöreät.
Lanne on voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat ovat normaaliasentoiset. Reidet kapeat. Polvikulmaus ja kinnerkulmaus riittävät.
Molemmat kivekset. Häntä hyväasentoinen ja riittävän pitkä.
Liikkeet takaa hyvät, hieman kapeat. Edestä hyvät ja sivusta pitkät.
Luonne varma. Omistajansa mukaan uros on kohtalaisen vilkas, tarkkaavainen, energinen ja leikkisä.
Kokonaisuutena erittäin hyvä sukupuolileima, miellyttävä ilme. Ryhdikäs uros, jolle toivoisi paremmin kulmautuneen takaosan.

IRTOKARVAN PRINCE OZIAH FI21371/10
s. 25.02.2010
FI & EE & LT MVA JV-08 LTV-09 Blekx-Farm Prince Pjotr FIN36125/08 A/A 0/0 LPN1 N/N vapaa * C.I.B FI MVA Lady Leonessa Von Der Bachtalen FIN29094/08 C/C 0/0 LPN1 N/N vapaa

nu2012 IrtokarvanPrinceOziah 1nu2012 IrtokarvanPrinceOziah 2

Korkeus 75 cm. Rungon pituus 84 cm.
Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä. Väri on leijonankeltainen, hieman hajamaski. Pigmentti on hyvä. Silmät tummanruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit.  Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kuono-osa hieman lyhyt, tasaleveä. Otsapenger selvästi erottuva. Leuat voimakkaat ja huulet tiiviit. Hampaisto täydellinen ja purenta leikkaava.
Runko mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva. Keskivahva luusto.
Rintakehä on syvä ja säkä selvästi erottuva. 
Eturaajat suorat. Lavat ja olkavarret hieman lyhyet. Kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmen on vahva ja käpälät pyöreät.
Lanne on voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat normaaliasentoiset ja reidet kapeat. Polvikulmaus ja kinnerkulmaus riittävä.
Molemmat kivekset. Häntä hyväasentoinen, liikkeessä hieman kiertynyt, riittävän pitkä.
Liikkeet hyvät edestä ja takaa, sivusta pitkät.
Luonne varma. Omistajansa mukaan uros on iloinen, valpas, herkkä ja aktiivinen. Kuriton, korvaton, epäluuloinen, muttei arka eikä uhmakas. Rakastaa omaa porukkaa yli kaiken. Hieman machoilua havaittavissa iän myötä.
Kokonaisuutena kehitysvaiheessa oleva, vielä hieman kevytrunkoinen, hyvärakenteinen nuori uros.

 

LAZYLION’S COCCOS THE KID FI20371/09 A/A 1/0 LPN1 N/N vapaa
s. 23.2.2009
FIN & SE MVA Mansikkakujan Calla Coccos FIN11436/05 A/A 0/0 * Lazylion's Baby Star FIN45797/05 B/B 0/0

nu2012 LazylionsCoccosTheKid 1nu2012 LazylionsCoccosTheKid 2

Korkeus 80 cm. Rungon pituus 93 cm.
Yleisvaikutelma urosmainen.  Suurikokoinen uros.
Turkki pitkä, suora ja puolipehmeä. Väri punaruskea, mustia karvanpäitä. Maski lievä hajamaski. Pigmentti riittävä. Silmät vaaleanruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset.
Kuono-osa  hieman lyhyt, tasaleveä. Otsapenger selvästi erottuva. Leuat voimakkaat. Huulet avoimet. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. ( yksi i-hammas katkennut, josta lausunto).
Runko mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Selkä suora, hieman periksi antava. Alalinja hieman nouseva.
Luusto on voimakas. Rintakehä on syvä ja säkä selvästi erottuva.
Eturaajat hieman ulospäin kääntyneet. Lavat ja olkavarret pitkät ja viistot. Kyynärpäät liikkeessä hieman löysät. Välikämmen vahva ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakas, leveä ja lanne viisto. Takaraajat normaaliasentoiset. Reidet leveät. Polvi- ja kinnerkulmaus riittävä.
Molemmat kivekset.
Häntä liikkeessä kiertynyt ja korkea-asentoinen. Riittävän pitkä.
Liikkeet takaa hyvät, edestä epävakaat ja sivusta pitkät.
Luonne varma. Omistajansa mukaan:” Simo on hyvin avoin ja iloinen, oikein sosiaalinen tyyppi. Julkisilla paikoilla osaa käyttäytyä kuin herrasmies, mutta kotioloissa ystävät ja tuttavat saavat sylintäydeltä leoa. Leppoisa ja rauhallinen, ilmoittaa oudosta, mutta tulee pois jos pelottaa. Talvi on paras vuodenaika, niin kylmä ei voi olla, ettei Simo viihdy ulkona ja kesällä uiminen on parasta. Mamman mussukka, joka halipulan tarpeessa tulee vieläkin syliin. ”
Kokonaisuutena urosmainen, vahvaluustoinen uros. Hyvä sukupuolileima. Vaikuttaa ajoittain takakorkealta. Kaunis turkki ja väri.

LAZYLION’S HOT ROD FI61329/10 A/A 0/0
s. 16.11.2010
FI & SE MVA Namupalan Hot N' Cream FIN27217/08 A/A 0/0 LPN1 N/N vapaa * C.I.B POHJ & FI & SE & NO & LT MVA Kuratassu Shining Angel FIN36067/08 A/A 0/0 LPN1 N/N vapaa

nu2012 LazylionsHotRod 1nu2012 LazylionsHotRod 2

Korkeus 76 cm. Rungon pituus 90 cm.
Yleisvaikutelma urosmainen. Keskikokoinen. Turkki on pitkä, suora ja karkea. Väri leijonankeltainen, jossa runsaasti mustia karvanpäitä. Hieman hajamaski. Hyvä pigmentti. 
Silmät keskiruskeat ja keskikokoiset. Silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Aavistuksen lyhyt kuono-osa, joka tasaleveä. Otsapenger selvästi erottuva. Leuat voimakkaat, huulet hieman avoimet. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen.
Runko mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Voimakas luusto.
Rintakehä on syvä ja hieman kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat hieman ulospäin kääntyneet. Lavat ja olkavarret pitkät ja viistot. Kyynärpäät hieman ulkonevat. Vahva välikämmen ja pyöreät tassut.
Lanne voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat normaaliasentoiset. Reidet leveät. Polvikulmaus hyvä. Kintereessä riittävä kulmaus. 
Molemmat kivekset.
Häntä hyväasentoinen, hieman kiertynyt liikkeessä. Pitkä häntä. Liikkuu hyvin kaikista suunnista. 
Luonne varma.  Omistajansa mukaan iloinen, ystävällinen (ei koskaan vielä murissut), tykkää uinnista, aika vilkas vielä.
Kokonaisuutena nuori, lupaavalta vaikuttava uros. Selvä sukupuolileima, miellyttävä ilme. Etuosan tulee vielä kehittyä.