Nuorten urosten katselmus 9.7.2011

Nuorten urosten katselmus 2011 järjestettiin Keuruulla LeoLeirin yhteydessä lauantaina 9.7.2011
Katselmuksen suorittivat jalostustoimikunnan puheenjohtaja Anna-Maria Melkas ja jtmk sihteeri Monna Snellman.
Valokuvaus: Monna & Fanni Snellman
Katselmukseen osallistui 5 urosta.

 

BONNIEN FRENO FIN33310/07
s. 10.5.2007
Bukkene Bruse Ser Hattifnatten S51234/2003 * Leijonahovin Bella Bambino FIN42030/04 A/A 0/0

2011 BonnienFreno 12011 BonnienFreno 2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, kooltaan pieni uros. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, - väriltään punaruskea, melko runsaasti mustia karvanpäitä. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä ja leuat voimakkaat, huulet tiiviit. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen.
Pitkärunkoinen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto keskivahva. 
Rintakehä on syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Lavat viistot ja kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät soikeat. 
Lanne on voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat ja leveäasentoiset. Reisi leveä, polvikulmaus hyvä ja kinnerkulmaus erottuva.
Molemmat kivekset. Hyväasentoinen pitkä häntä.
Liikkeet takaa hyvät, edestä hyvät/epävakaat ja sivusta pitkät.
Luonne varma.
Omistajansa mukaan koira on melko herkkä, hitaasti palautuva. Erittäin lempeä höselö ”hessuhopomainen”
Kokonaisuutena pienehkö, kaunisvärinen, hyvärakenteinen uros, jolla kokoonsa nähden hyvä luusto. Erinomainen maski.

GALILEON EXTREME DUUDSON FI30890/09
s. 26.4.2009
FIN MVA V-08 Lejonklippans Super Sensation S59219/2005 * C.I.B FIN & EE & LV & LT & BALT MVA LTV-08 Jylhäkallion Salarakkaus FIN20269/05 A/A 0/0

2011 GalileonExtremeDuudson 12011 GalileonExtremeDuudson 2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen suuri uros. Turkki on suora, pitkä ja puolipehmeä. Väri punaruskea, mustia karvanpäitä löytyy. Musta maski. Osittaista pigmenttikatoa. Silmät tummanruskeat ja luomet tiiviit. Korvat pienet ja päänmyötäiset.
Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä, otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä. Leuat voimakkaat ja huulet hieman avoimet. Täysihampainen leikkaava purenta.
Runko mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Selkä hieman periksiantava. Alalinja hieman nouseva. Luusto voimakas. Rintakehä on syvä ja kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat ulospäin kääntyneet. Lavat viistot ja olkavarret hieman lyhyet. Välikämmenet heikot ja käpälät soikeat. Lanne on voimakas, leveä – hieman pitkähkö. Lantio viisto. 
Takaraajat suorat ja normaaliasentoiset. Reidet leveät. Polvikulmaus hyvä ja kinnerkulmaus erottuva.
Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet takaa hyvät, edestä epävakaat ja sivusta pitkät.
Luonne varma.
Omistajansa mukaan uros on kotioloissa rauhallinen. Ei siedä toisia uroksia aivan lähellä. Oppivainen ja harrastaa paljon.
Kokonaisuutena kookas, selvästi urosmainen, hyväturkkinen uros. Hyvin kulmautunut takaa ja erinomaiset takaliikkeet. Etuosan tulee kiinteytyä.

LEJONVINDEN’S YUMMIE TO DADDY S12718/2010
s. 15.12.2009
Namupalan Hot Gossip FIN19369/06 A/A 0/0 * SE CH Kusbolejonet Karamell S26713/2005

2011 LejonvindensYmmieToDaddy 12011 LejonvindensYmmieToDaddy 2

Yleisvaikutelmaltaan suuri, urosmainen uros. Turkki on keskipitkä, suora, puolipehmeä, - väriltään leijonankeltainen, jossa vähän mustia karvanpäitä. Maski on musta ja pigmentti hyvä. Silmät ovat tummanruskeat, pienehköt ja luomet hieman avoimet. Korvat ovat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat ja huulet hieman avoimet. Koiralla on täydellinen hampaisto ja tasapurenta. Runko mittasuhteiltaan sopusuhtainen, selkä suora ja alalinja hieman nouseva. Luusto on voimakas. Rintakehä syvä ja hieman kapea. Säkä selvästi erottuva. Etukäpälät ulospäin kääntyneet. Lavat viistot ja kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät soikeat. Lanne on voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat kapea-asentoiset. Reidet leveät, polvikulmaus riittävä ja kinnerkulmaus erottuva.
Molemmat kivekset. Liikkeet takaa ahtaat, edestä epävakaat, sivusta pitkät. Häntä on pitkä, liikkeessä kiertynyt, mutta pysyy selkälinjassa. 
Luonne varma.
Koira on omistajansa mukaan lapsiystävällinen ja rauhallinen.
Kokonaisuutena kookas, nuori, lupaava, vahvaluustoinen uros. Takaosan tule vielä kehittyä ja etuosan kiinteytyä. Erittäin hyvä maski ja pigmentti.

MAXIGOR MADDOX FIN50989/08
s. 13.9.2008
Espresso Sir M. Aus Dem Sumpfloch FIN16479/06 B/A 0/0 * FIN MVA Maxigor Minx FIN12277/05 A/A 0/0

2011 MaxigorMaddox 12011 MaxigorMaddox 2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä, suora ja karkea, - väriltään punaruskea, mustia karvanpäitä on runsaasti. Hajamaski, hyvä pigmentti. Silmät ovat keskiruskeat ja keskikokoiset, luomet tiiviit.
Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Pää sopusuhtainen, kallo tasaleveä, otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä ja leuat voimakkaat. Huulet hieman avoimet. Leikkaava purenta ja täydellinen hampaisto.
Rungon mittasuhteet sopusuhtaiset, selkä suora ja alalinja hieman nouseva. Luusto voimakas. Rintakehä on syvä ja kapea. Säkä selvästi erottuva. Lavat viistot ja kyynärpäät rungon myötäiset. Välikämmen vahva ja käpälät soikeat.
Lanne on voimakas, leveä. Lantio viisto. Takaraajat ovat suorat ja liikkeessä kapea-asentoiset.
Reidet leveät. Polvikulmaus hyvä ja kinnerkulmaus erottuva.
Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja liikkeessä kiertynyt. Liikkeet takaa ahtaat, edestä hyvät ja sivusta pitkät.
Luonne on varma.
Omistajansa mukaan uros vartioi laumaansa ja on ihmisystävällinen ”poreileva” nuori uros.
”Mamin mussukka”.
Kokonaisuutena kaunisvärinen hyvin kulmautunut uros, joka on vielä rungoltaan kehitysvaiheessa. Liikkuu vaivattomasti ja kevyesti.

MAXIGOR MOCCAESPRESSO FI18560/09
s. 1.3.2009
Espresso Sir M. Aus Dem Sumpfloch FIN16479/06 B/A 0/0 * C.I.B FIN & LV & EE MVA JV-05 V-07 Maxigor Milmanda FIN12274/05 B/A 0/0

2011 MaxigorMoccaEspresso 12011 MaxigorMoccaEspresso 2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä, suora, karkea, - väriltään leijonankeltainen, mustia karvanpäitä on. Maski on hieman hajamaski, pigmentti hyvä. Silmät on keskiruskeat, luomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä, otsapenger selvästi erottuva, kuono-osa tasaleveä. Leuat voimakkaat, huulet hieman avoimet. Täydellinen hampaisto ja leikkaava purenta. Runko mittasuhteiltaan sopusuhtainen. Selkä suora, alalinja hieman nouseva. Luusto on voimakas. Rintakehä on syvä ja kapea. Säkä selvästi erottuva. Etukäpälät ulospäin kääntyneet. Lavat viistot. Kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmen vahva, käpälät soikeat. Lanne on voimakas, leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat ja kapea-asentoiset. Reidet leveät. Polvi- sekä kinnerkulmaus riittävä. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja liikkeessä kiertynyt, mutta pysyy selkälinjassa.
Liikkeet ovat takaa ahtaat, edestä hyvät/hieman ahtaat, sivusta lyhyehköt.
Luonne varma.
Omistajansa mukaan uros on rauhallinen, pitkäpinnainen, tulee yleensä hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Lapsirakas ihana leoherra. Ei juurikaan omaa vartiointiviettiä.
Kokonaisuutena hyvänkokoinen, vankkarunkoinen, selvän sukupuolileiman omaava uros. Vakaat, mutta ahtaat liikkeet. Hyvä karvapeite.