Nuorten urosten katselmus 10.7.2010

Nuorten urosten katselmus 2010 järjestettiin Keuruulla LeoLeirin yhteydessä lauantaina 10.7.2010
Katselmuksen suorittivat jalostustoimikunnan jäsen Olli Kokkonen, jtmk puheenjohtaja Anna-Maria Melkas ja jäsen Minna Sillantie.
Valokuvaus: Olli Kokkonen
Katselmukseen osallistui 9 urosta.

 

BELUNAN KINGLY MARIO FIN22014/08
s. 19.3.2008
Espresso Sir M. Aus Dem Sumpfloch FIN16479/06 B/A 0/0 * FIN MVA Namupalan Bella Madonna FIN35101/04 A/A 0/0

nu2010 belunankinglymarionu2010 belunankinglymario2

Yleisvaikutelmaltaan keskikokoinen uros, joka on vielä kehitysvaiheessa. Turkki on pitkä ja suora, laadultaan karkea. Väri on punaruskea mustin karvanpäin. Hajamaski, mutta hyvä pigmentti. Silmät ovat vaaleanruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit.  Korvat ovat keskikokoiset, päänmuotoiset ja oikein kiinnittyneet. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger loiva. Kuono on tasaleveä ja hieman kupera. Leuat ovat voimakkaat, huulet hieman avoimet. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko on mittasuhteiltaan sopusuhtainen, selkä hieman köyry ja alalinja vielä nouseva. Säkä on riittävästi erottuva. Luusto on kokoon nähden riittävä.  Rintakehä on syvä, mutta kapea. Olkavarret ovat hieman lyhyet, lavat viistot, lavan ja olkavarren kulmaus on hieman tylppä. Kyynärpäät ovat rungon myötäiset. Välikämmenet ovat hieman heikot, käpälät soikeat.  Lanne on hieman pitkä, lantio putoava. Reidet ovat leveät, polvikulmaus hyvä ja kinnerkulma erottuva.  Häntä on hyväasentoinen ja pitkä. Liikkeet takaa ja edestä epävakaat, sivusta pitkät mutta epävakaat. Luonne on varma.

Kokonaisuutena uros on keskikokoinen, riittävän vahvaluustoinen. Sillä on urosmainen ilme, jotka vaaleat silmät vähän häiritsevät. Liikkeessä uros köyristää selkäänsä.

Omistajan mukaan ystävällinen luonne (kiltti), hieman alkanut köyristellä selkää. Menee rohkeasti tutustumaan uusiin asioihin. Jos ei mitään tapahdu – eli toiminta puuttuu, niin silloin pitkästyy lyhyessä ajassa. Pitää lapsista.


BELUNAN KINGLY MORIZ FIN22011/08
s. 19.3.2008
Espresso Sir M. Aus Dem Sumpfloch FIN16479/06 B/A 0/0 * FIN MVA Namupalan Bella Madonna FIN35101/04 A/A 0/0

nu2010 belunankinglymoriznu2010 belunankinglymoriz2

Yleisvaikutelmaltaan koira on urosmainen ja keskikokoinen. Sillä on suora ja laadultaan karkea punaruskea turkki, jossa on runsaasti mustia karvanpäitä. Maski on erinomainen, huulipigmentissä on osittaista katoa. Silmät ovat keski-kokoiset ja vaaleanruskeat, silmäluomet tiiviit.  Korvat ovat keskikokoiset, päänmyötäiset ja oikein kiinnittyneet. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä, otsapenger loiva. Kuono on tasaleveä ja suora. Leuat ovat voimakkaat ja huulet tiiviit. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Rungon mittasuhteilta uros on hieman pitkähkö. Selkä on suora, säkä selvästi erottuva  ja alalinja hieman nouseva. Luusto on kokoon nähden riittävä.  Rintakehä on syvä, mutta kapea. Lavat ovat viistot, olkavarret hieman lyhyet.   Kyynärpäät ovat löysät, välikämmenet vahvat ja käpälät soikeat. Uroksella on pitkä lanne, viisto lantio.  Reidet ovat leveät, polvikulmaus hyvä ja kinnerkulmaus erottuva. Häntä on pitkä.  Liikkeet ovat hyvät edestä ja takaa, sivusta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuutena keskikokoinen uros, jolla on hyvä rintakehän syvyys ja musta maski.  Alaetuhampaat eivät ole säännöllisessä rivissä. Kaunis turkin väritys.

Omistajan mukaan uros on kiltti ja rauhallinen. Tulee hyvin toimeen ihmisten, lasten sekä muiden koirien kanssa (myös urosten). Moose tykkää olla lähellä, esim. sohvalla kylki kyljessä. Jäljestäminen ja uiminen/vepeily on Moosen mielipuuhaa. Moose ei ole hirveän vartioimisviettinen, mutta siitä missä ”oma lauma” liikkuu, Moose on tarkkana. Mossukka on pehmeä, runsasturkkinen halihauva, nallukka.

 


JYLHÄKALLION YSTÄVÄNI PIKKU-PETE FI17356/09
s. 14.2.2009
Kinglords Mr Tommaso FIN42554/05 B/B 0/0 * FIN MVA LV MVA Jylhäkallion Salaa Rakas FIN20267/05 A/A 0/0

nu2010 jylhakallionystavanipikku petenu2010 jylhakallionystavanipikku pete2

Yleisvaikutelmaltaan suuri, kehitysvaiheessa oleva uros.  Turkki on keskipitkä, suora, karkea ja väriltään punaruskea mustin karvanpäin.  Hajamaski, hyvä pigmentti.  Silmät ovat keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet hieman avoimet.  Korvat ovat suuret ja alaskiinnittyneet.  Kuono-osa on hieman lyhyt, kallo tasaleveä ja otsapenger loiva.  Kuono on tasaleveä ja suora. Alaleuka on hieman kapea, huulet avoimet. Purenta on leikkaava, hampaisto täydellinen.  Rungon mittasuhteilta uros on sopusuhtainen, selkä on suora ja alalinja vielä nouseva. Säkä on selvästi erottuva.  Luusto on voimakas.  Rintakehän syvyys on kehittymässä, ja rintakehä on hieman kapea.  Eturaajat ovat suorat.  Olkavarsi on lyhyt, lavan ja olkavarren kulmaus tylppä. Välikämmenet ovat vahvat, käpälät soikeat, kyynärpäät löysät.  Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Reidet ovat kapeat, kulmaukset takana niukat.  Häntä on pitkä. Liikkeet takaa ahtaat, edestä epävakaat ja sivusta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuutena uros on suurikokoinen, ja sillä on hyvä rungon pituus. On vielä rungoltaan kapea. Takaraajojen asento on vielä kehitysvaiheessa. Erinomainen punainen väri.

Omistajan mukaan uros on erittäin lapsirakas, itsevarma, rauhallinen, tottelevainen, suojelevainen. Rakastaa uimista, omaa vesipelastusvietin. Tulee kaikkien koirien kanssa toimeen. Rakastaa omaa perhettään yli kaiken.

 


LEONIITAN MUSTA-RITARI FIN53806/06
s. 31.10.2006
C.I.B FIN & SE & NO MVA Lejonklippans Just A Happy Fellow S55150/2002 * Leoniitan Yrtti-Myrtti FIN19475/02 A/A 0/0

nu2010 leoniitanmusta ritari2nu2010 leoniitanmusta ritari

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, keskikokoinen. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään punaruskea mustin karvanpäin.  Maski on musta ja pigmentti hyvä.  Silmät ovat tummanruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet hieman avoimet.  Korvat ovat keskikokoiset, päänmyötäiset ja oikein kiinnittyneet. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono on tasaleveä ja suora. Leuat ovat voimakkaat. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen.  Rungon mittasuhteilta uros on sopusuhtainen. Selkä on suora, säkä riittävästi erottuva ja alalinja hieman nouseva. Luusto on voimakas. Rintakehä on syvä ja leveä.  Lavat viistot ja olkavarret pitkät. Eturaajat ovat hieman ulospäin kääntyneet. Välikämmenet ovat vahvat, käpälät soikeat.  Lanne on voimakas ja leveä, lantio on viisto. Reidet leveät, kulmaukset takana riittävät.  Häntä on hieman lyhyt ja korkea-asentoinen. Liikkeet takaa ahtaat, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuutena mittasuhteiltaan sopusuhtainen ja valmis uros. Kaunis väri. Kapeat takaliikkeet häiritsevät kokonaisuutta.

Omistajan mukaan uros on rauhallinen, ystävällinen, lempeäluonteinen herrasmies. Rasmukselle perhe on tärkeä, hän haluaa olla mukana kaikessa touhussa ja hänet voikin ottaa mukaan kaikkialle. Rasmus on tottelevainen ja jonkun verran löytyy miellyttämisen halua. Rasmus harrastaa tottista, agilityä ja PK-lajeja.


MARSKIMAAN PULCE PAL FIN26114/08
s. 14.3.2008
Kinglords Mr Tommaso FIN42554/05 B/B 0/0 * Marskimaan Bandora FIN18757/02 A/A 0/0

nu2010 marskimaanpulcepal2nu2010 marskimaanpulcepal

Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaiheessa oleva pieni uros. Turkki on pitkä, suora ja laadultaan karkea, väriltään leijonankeltainen. Maski on rikkonainen, pigmentti hyvä.  Silmät ovat tummanruskeat ja pienet, luomet hieman kääntyneet.  Korvat ovat keskikokoiset, päänmyötäiset ja oikein kiinnittyneet.  Kuono-osa on hieman lyhyt, kallo tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva.  Kuono on tasaleveä ja suora, leuat voimakkaat ja huulet tiiviit.
Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Rungon mittasuhteilta uros on sopusuhtainen. Selkä on suora, säkä on selvästi erottuva ja alalinja vielä nou-seva. Luusto on kokoon nähden riittävä. Rintakehä on syvä, mutta vielä kapea. Lavat ovat viistot ja olkavarret pitkät.  Kyynärpäät ovat löysät, eturaajat suorat ja välikämmenet hieman heikot.  Käpälät ovat pyöreät. Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto.  Reidet ovat vielä kapeat, kulmaukset takana riittävät.  Häntä on pitkä ja hyväasentoinen.  Liikkeet takaa hyvät, edestä epävakaat ja sivusta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuutena yleisvaikutelmaltaan pieni, oikeat rungon mittasuhteet omaava sopusuhtainen uros, jonka alalinja on vielä nouseva ja joka on vielä kapea. Tummat silmät ja hyvä pigmentti.
Omistajan mukaan uroksella on lauhkea luonne, se tottelee hyvin ja on lapsirakas.


MAXIGOR MICHIGAN FIN49712/07
s. 3.9.2007
Dragongårdens Freak Out Fellow FIN45517/04 A/A 0/0 * Maxigor Micolina FIN12272/05 B/B 0/0

nu2010 maxigormichigan2nu2010 maxigormichigan

Yleisvaikutelmaltaan pieni mutta urosmainen.  Turkki on pitkä, suora ja laadultaan karkea, väriltään leijonankeltainen mustin karvanpäin.  Hajamaski ja riittävä pigmentti.  Silmät ovat keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet hieman avoimet. Korvat ovat suuret, päänmyötäiset ja oikea-asentoiset. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono on tasaleveä ja suora, alaleuka on hieman kapea. Huulet ovat hieman avoimet. Purenta on leikkaava, kaksi alaetuhammasta kaatunut eteenpäin. Hampaisto on täydellinen. Rungon mittasuhteilta uros on hieman matalaraajainen, selkä on suora ja alalinja hieman nouseva. Säkä on riittävästi erottuva. Luusto on voimakas. Rintakehä on syvä, mutta kapea. Lavat ovat pystyt, lavan ja olkavarren kulmaus on tylppä. Kyynärpäät ovat löysät, välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät.  Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Reidet ovat leveät, kulmaukset takana riittävät.  Häntä on pitkä, liikkeessä kiertynyt. Liikkeet ovat takaa ja edestä ahtaat, sivusta pitkät. Varma luonne.

Kokonaisuutena uroksella on selvä sukupuolileima, se on hyvärunkoinen ja vahvaluustoinen uros, jolla on hyvä karvanlaatu.
Omistajan mukaan uros on todella ystävällinen ja sillä on lempeä luonne. Rauhallinen.


PINBIITTAN LUMICOLA FIN23289/07
s. 24.3.2007
C.I.B FIN & LT & PL MVA PL JMVA LTV-08 Kaiser Vom Matthiasberg FIN31787/07 * Pinbiittan Hole In One FIN13359/03 B/B 0/0

nu2010 pinbiittanlumicolanu2010 pinbiittanlumicola2

Yleisvaikutelmaltaan pieni ja kevyt uros.  Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään punaruskea mustin karvanpäin.  Erinomainen pigmentti, hajamaski. Silmät ovat keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Korvat ovat keskikokoiset ja päänmyötäiset, hieman alas- kiinnittyneet. Pää on sopusuhtainen, kallo tasaleveä ja otsapenger loiva.  Kuono-osa on tasaleveä ja hieman kupera. Leuat ovat voimakkaat, huulet hieman avoimet. Purenta on leikkaava ja hampaisto täydellinen. Rungon mittasuhteilta uros on sopusuhtainen, selkä on suora, säkä selvästi erottuva ja alalinja hieman nouseva. Luusto on kokoon nähden riittävä. Rintakehä on syvä ja leveä. Lavat ovat viistot ja olkavarret pitkät. Kyynärpäät ovat rungon myötäiset ja välikämmenet vahvat, käpälät soikeat. Lanne on pitkä, lantio hieman laskeva.
Reidet ovat kapeat, kinnerkulmaus riittävä, polvikulmaus suorahko. Häntä on pitkä ja liikkeessä korkea-asentoinen. Liikkeet ovat takaa ja edestä hyvät, sivulta pitkät. Varma luonne.

Kokonaisuutena pienikokoinen, riittävän luuston omaava, kevyt uros, tasapai-noiset ja pitkät liikkeet sivulta. Lantio laskeva ja lanne hieman pitkä.
Omistajan mukaan uros on ystävällinen, avoin, mukavuudenhaluinen ja leikkisä. Rauhallinen ja helppo kaveri, tykkää uimisesta yli kaiken ja rakastaa frisbee-leikkejä.


TEAMAIDES QUBIC QUANDANGO FI10198/09
s. 28.9.2008
C.I.B FIN & SE & DK MVA KBHV-07 V-07 SEV-05-06-08 NOV-06 Teamaides Gästrike Gutten S21675/2004 * Rosaceae Anemone S59541/2006

nu2010 teamaidesqubicquandangonu2010 teamaidesqubicquandango2

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja keskikokoinen.  Turkki on keskipitkä, suora ja karkea, väriltään leijonankeltainen mustin karvanpäin. Hyvä pigmentti, hajamaski. Silmät ovat vaaleanruskeat, hieman pienet, silmäluomet tiiviit. Korvat ovat keskikokoiset, päänmyötäiset ja oikein kiinnittyneet. Pää on sopusuhtainen, leveä kallo-osa on tasaleveä. Otsapenger on selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä ja hieman kupera. Leuat ovat voimakkaat, huulet hieman avoimet. Purenta on leikkaava, hampaisto täydellinen. Rungon mittasuhteilta uros sopusuhtainen. Selkä on suora, säkä selvästi erottuva ja alalinja hieman nouseva. Luusto voimakas. Rintakehä on syvä ja leveä. Lavat ovat pitkät ja olkavarret viistot. Kyynärpäät ovat rungonmyötäiset. Eturaajat ovat suorat, välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Reidet ovat leveät, polvikulmaus hyvä ja kinnerkulmaus riittävästi erottuva. Häntä on hyväasentoinen ja pitkä. Liikkeet takaa ja edestä hyvät, sivusta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuutena ikäisekseen hyvin kehittynyt, rungoltaan valmis uros. Tasapainoiset liikkeet. Jalostuksessa tulee huomioida silmien väri ja maski.
Omistajan mukaan uros on villi ja vallaton, nyt hieman rauhoittunut, rakastaa liikaakin kaikkia ihmisiä, mutta myös koiria, kiltti.


VAUHTIJAAKKO FIN38964/07
s. 6.7.2007
FI MVA Bobby Iz Poselka Sokol FIN52778/05 A/A 0/0 * Namupalan Appenzeller FIN10793/04 A/A 0/0

nu2010 vauhtijaakko2nu2010 vauhtijaakko

Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen uros.  Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään leijonankeltainen runsain mustin karvanpäin. Maski on erinomainen, pigmentti hyvä. Silmät ovat keskiruskeat ja keskikokoiset, silmäluomet tiiviit. Korvat ovat keskikokoiset ja päänmyötäiset, oikein kiinnittyneet. Kuono-osa on lyhyt, kallo tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva.  Kuono on tasaleveä ja suora. Leuat ovat voimakkaat, huulet tiiviit. Purenta on leikkaava, mutta kaksi alaetuhammasta tasapurennassa. Hampaisto on täydellinen. Rungon mittasuhteilta uros hieman neliömäinen. Selkä on suora, säkä selvästi erottuvat, alalinja vielä nouseva. Luusto on riittävä. Rintakehä on syvä, mutta kapea. Lavat ovat pystyt, lavan ja olkavarren kulmaus on tylppä. Eturaajat ovat hieman ulospäin kääntyneet, välikämmenet vahvat ja käpälät soikeat. Lanne on lyhyt, lantio viisto. Reidet ovat kapeat, polvikulmaus hyvä, kinnerkulmaus selvästi erottuva. Hännän pituus on oikea, mutta se on liikkeessä korkea-asentoinen ja kiertynyt. Liikkeet ovat takaa ja edestä hyvät, sivusta pitkät.
Luonne on varma.

Kokonaisuutena vielä kehitysvaiheessa oleva, hieman lyhytrunkoinen uros. Erittäin hyvät, pitkät liikkeet, joiden aikana selkälinjakin säilyy. Liikkeessä häntä kiertynyt. Kaunis ilme.
Omistajan mukaan uros on vilkas, energinen ja vartioiva.