Nuorten urosten katselmus 2015

Nuorten urosten katselmus 2015 järjestettiin Hankasalmella LeoLeirin yhteydessä lauantaina 4.7.2016
Katselmuksen suorittivat Viktoria Räty ja Olli Kokkonen.
Valokuvaajana: Olli Kokkonen ja kirjurina Yvonne Pulkkis
Katselmukseen osallistui 3 urosta.

KURATASSU ICEKING FI11897/13
A/A 0/0 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
s. 4.12.2012
FI MVA Lempileijonan Yks Garvagasa FI46589/10 * Kuratassu Lovely Angel FIN36068/08
KuratassuIceKing 001


KuratassuIceKing 002

 Yleisvaikutelmaltaan urosmainen pieni uros. Turkki on pitkä, laineikas ja puolipehmeä, väriltään leijonankel-tainen, jossa mustia karvanpäitä. Maski on hajamaski ja pigmentti on hyvä. Silmät vaaleanruskeat, silmä-luomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Pää on sopusuhtainen. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä ja hieman kupera, leuat normaalit. Huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen.

Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto vahva. Rintakehä on syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät rungon myötäiset. Välikämmenet vahvat ja etukäpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat ovat suorat. Reidet leveät, polvi-kulmaus hyvä sekä kinnerkulmaus erottuva. Takakäpälät ovat soikeat. Molemmat kivekset on. Häntä on pitkä ja hyvä-asentoinen. Liikkeet takaa hyvät, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Tasapainoinen nuori uros, hyvät liikkeet ja rauhallinen luonne

Omistaja kertoo: Rauhallinen, tasainen luonne

REMUSKAN MR ALICE COOPER FI53429/13
-
s. 9.10.2013
Franco FIN45000/08 * Galileon Escada Moon Sparkle FI30894/09
RemuskanMrAliceCooper 001


RemuskanMrAliceCooper 002

Yleisvaikutelmaltaan kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä, laineikas ja karkea, väriltään punaruskea, jossa runsaasti mustia karvanpäitä. Maski on hajamaski ja pigmentti on hyvä. Silmät keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Pää on sopusuhtainen. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä ja hieman kupera, leuat voimakkaat. Huulet hieman roikkuvat. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen.
Runko on pitkä. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto on vahva. Rintakehä on syvä ja kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät löysät. Välikämmenet heikot ja etukäpälät pyö-reät. Lanne on kapea ja lantio viisto. Takaraajat ovat suorat. Reidet leveät, polvikulmaus hyvä sekä kinner-kulmaus erottuva. Takakäpälät ovat soikeat. Molemmat kivekset on. Häntä on pitkä ja hyvä-asentoinen.
Liikkeet takaa epävakaat, edestä epävakaat ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Hieman pitkärunkoinen, kehitysvaiheessa oleva nuori uros. Varoo liikkeissään loukkaantunutta takajalkaansa.

Omistaja kertoo: Oli samaa mieltä katselmuksen toteamuksista. Koiralla on äärettömän hyvä luonne ja sen kanssa on helppo mennä joka paikkaan.

MUSTAPIPPURIN KYLÄKAUPPIAS FI39737/13
A/A 0/0 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
s. 25.6.2013
Aqualeo's Lennart Lindberg FI16019/11 * FI MVA EE JMVA Cardamine's Andrea FI51016/09
MustapippurinKylaekauppias 001


MustapippurinKylaekauppias 002

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen, kehitysvaiheessa oleva pieni uros. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään leijonankeltainen, jossa mustia karvanpäitä. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Silmät keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskikokoiset ja päänmyötäiset. Pää on sopusuhtainen. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä ja hieman kupera, leuat voimakkaat. Huulet hieman roikkuvat. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä hieman notkolla ja alalinja hieman nouseva, luusto vahva. Rintakehä on syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät rungon myötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät.
Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat ovat kapeat ja normaaliasentoiset. Reidet leveät, polvikulmaus hyvä sekä kinnerkulmaus voimakas. Takakäpälät ovat soikeat. Molemmat kivekset on. Häntä on normaalipitkä ja korkea-asentoinen. Liikkeet takaa ahtaat, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Melko hyvin kehittynyt jo tässä vaiheessa. Selkälinja häiritsee kokonaisuutta. Takakintereet hieman ylikulmautuneet.

Omistaja kertoo: Luonteeltaan vilkas, erittäin ystävällinen myös muille koirille. Rohkea luonne.