Nuorten urosten katselmus 2016

Nuorten urosten katselmus 2016 järjestettiin Hankasalmella LeoLeirin yhteydessä lauantaina 2.7.2016
Katselmuksen suorittivat Viktoria Räty ja Olli Kokkonen.
Valokuvaajana: Olli Kokkonen
Katselmukseen osallistui 6 urosta.

BESAROON BENEDICTUS FI49473/13

A/A 1/0 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
s. 10.9.2013
Besaroon Pavel FIN15134/07 * FI MVA Pinbiittan Only My Love FI49474/09
BesaroonBenedictus 2


BesaroonBenedictus 3

 Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja keskikokoinen uros. Turkki on keskipitkä, aavistuksen laineikas ja puolipehmeä, väriltään punaruskea, jossa mustia karvanpäitä. Maski on hajamaski, pigmenti on hyvä. Silmät keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskisuuret ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto meko vahva. Rintakehä on riittävän syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat vähän ulospäin kiertyneet, lavat viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat kapeat ja pihtiasentoiset. Reisi leveä, polvikulma hyvä. Johtuen takaosasta kintereet painuvat vähän.. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet takaa ahtaat, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma. 

Kokonaisuus: Kaunis nuori uros, hyvä väritys, takaa valitettavasti hieman ahdas, joka luultavammin korjaantuu iän ja treenin myötä. Miellyttävä luonne ja hyvä kokonaisuus.

Omistaja kertoo: Rauhallinen hyväluonteinen ja kaikkien kanssa toimeen tuleva suuri kokoinen uros. Rakastaa lapsia ja aikuisia, rapsutukset on parasta. Uusissa tilanteissa rauhallinen ja ei stressaa mitään.

BARON CASTLE KING BOURBON FI16380/15
-
s. 31.12.2014
FI MVA PMJV-13 PMV-13 V-15 Namupalan Bling Envy Laddie FI58059/12 * FI MVA Lejonvinden's Znygga Zafir FI51413/11
BaronCastleKingBourbon 1

 

BaronCastleKingBourbon 2

 Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja suurikokoinen uros 79 cm. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään leijonankeltainen jossa punaruskea seassa, mustilla karvanpäillä. Maski on musta, pigmenti on hyvä. Silmät keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskisuuret ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä köyry lantion kohdalta ja alalinja hieman nouseva, luusto voimakas ja riittävä. Rintakehä on kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat ja normaaliasentoiset. Reisi leveä, polvikulma riittävä. Kintereet riittävät. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet takaa hyvät, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Kaunis isokoinen nuori uros. Vaatii aikaa kehitykseen. Hyvä karvanlaatu. Miellyttävä tasapainoinen luonne.

Omistaja kertoo: Lennu on rauhallinen, mutta toimelias. Tuumailee hetken ennen kuin toteuttaa, mutta on miellellään siellä missä tapahtuu. Ei ole kovin rehentelijä luonteeltaan, mutta vastaa haasteeseen. Ei pelkää mitään, mutta ei rynnistä suuna päänä tilanteisiin. Tavallinen välimallin jätkä.

NAMUPALAN PISTACHIO BISCOTTI FI23585/14
A/A 0/0 PPM, iris-iris : todettu
s. 17.3.2014
FI MVA Lejonklippans V Sex FI36385/13 * FI MVA Namupalan Ce'st Ma Lemon FI30018/10
NamupalanPistachioPiscotti 1

 

NamupalanPistachioPiscotti 2

 Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja pienikoinen uros 72 cm. Turkki on keskipitkä, aavistuksen ja puolipehmeä, väriltään punaruskea, jossa mustia karvanpäitä.

Maski on hajamaski, pigmenti on hyvä. Silmät pyöreät ja keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskisuuret ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto riittävä. Rintakehä on riittävän syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät.
Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat. Reisi leveä, polvikulma hyvä. Kintereet kulmaus erottuva. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen.
Liikkeet takaa hyvät, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Kaunisrakenteinen ja tasapainoinen nuori uros. Hieman pienikooltaan, hyvä väritys, Miellyttävä luonne.

Omistaja kertoo: Erittäin kiltti ja ystävällinen uros. Ei ole ikinä agressiiviinen, vaikka muut urokset hyökkäilee. Tosi lapsiystävällinen. On perheen sohvaperuna.

 REMUSKAN PRINCE JIMI HENDRIX FI55473/14
-
s. 13.11.2014
Franco FIN45000/08 * Galileon Escada Moon Sparkle FI30894/09

RemuskanPrinceJimiHenrix 2
RemuskanPrinceJimiHenrix 3

 Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja mutta pienikoinen 73 cm. Turkki on keskipitkä laineikas ja puolipehmeä, väriltään punaruskea, jossa mustia karvanpäitä.

Maski on hajamaski, pigmenti on hyvä. Silmät pyöreät ja keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskisuuret ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto riittävä. Rintakehä on kapea. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat. Reisi leveä, polvikulma hyvä. Kintereet kulmaus erottuva. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen.
Liikkeet takaa ahtaat, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on pidättyvä.

Kokonaisuus: Kaunisväri ja pää. Vaatii runsaasti aika kehityäkseen, hieman hoikassa kunnossa oleva nuori uros.

Omistaja kertoo: Sydämmellinen, urheilullinen, uskollinen ja leikkisä uros. Joskus vähän omapäinen joissain tilanteissa.

BARON CASTLE KING BONAPARTE FI16379/15
-
s. 31.12.2014
FI MVA PMJV-13 PMV-13 V-15 Namupalan Bling Envy Laddie FI58059/12 * FI MVA Lejonvinden's Znygga Zafir FI51413/11
BaronCastleKingBonabarte 1


BaronCastleKingBonabarte 2

 Yleisvaikutelmaltaan urosmainen ja suurikokoinen uros 79 cm. Turkki on keskipitkä, suora ja puolipehmeä, väriltään leijonankeltainen jossa punaruskea seassa, mustia karvanpäitä runsaasti.. Maski on musta, pigmenti on hyvä. Silmät keskiruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskisuuret ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Huulet hieman avoimet. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto voimakas. Rintakehä on syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät. Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat ja normaaliasentoiset. Reisi leveä, polvikulma riittävä. Kintereet riittävät. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen paimenkoukku hännän päässä. Liikkeet takaa hyvät, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Kehitysvaiheessa oleva isokoinen nuori uros jolla urosmainen voimakas pää. Kaunis väri. Miellyttävä tasapainoinen luonne. Vahva luusto

Omistaja kertoo: Vilkas, leikkisä, luottavainen, itsevarma ja rohkea uros.

MILLIJOR'S MARE FI48656/14
B/B 0/0 ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia LPN1 & LPN2 N/N
s. 1.8.2014
DK & LV & NO & HU MVA NOJV-11 Aldibara's The Last One On Ice NO60091/10 * Millijor's Starlet SE34946/2012
Millijor sMare 1

 

Millijor sMare 2

 

Yleisvaikutelmaltaan urosmainen. Kehitysvaiheessa oleva keskikokoinen nuori uros 76 cm. Turkki on keskipitkä, aavistuksen ja puolipehmeä, väriltään leijonankeltainen, jossa mustia karvanpäitä. Maski on musta, pigmenti on hyvä. Silmät pyöreät ja vaaleanruskeat, silmäluomet tiiviit. Korvat keskisuuret ja päänmyötäiset. Kallo on tasaleveä ja otsapenger selvästi erottuva. Kuono-osa on tasaleveä, leuat voimakkaat. Huulet tiiviit. Purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen. Runko sopusuhtainen. Selkä suora ja alalinja hieman nouseva, luusto voimakas. Rintakehä on riittävän syvä ja leveä. Säkä selvästi erottuva. Eturaajat suorat, lavat viistot, kyynärpäät rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja käpälät pyöreät.
Lanne on voimakkaan leveä ja lantio viisto. Takaraajat suorat ja normaaliasentoiset. Reisi leveä, polvikulma hyvä. Kintereet kulmaus erottuva. Molemmat kivekset. Häntä on pitkä ja hyväasentoinen. Liikkeet takaa hyvät, edestä hyvät ja sivulta pitkät. Luonne on varma.

Kokonaisuus: Kaunisliikeinen nuori uros, joka vielä kehitysvaiheessa. Silmät saisivat olla tummemmat. Miellyttävä rauhallinen luonne. Kaunis turkki.

Omistaja kertoo: Energinen hyvähermoinen ja reipas eli helppo ottaa mukaan kaikkialle. Vahtiviettiä löytyy. Viihtyy ihmisten lähellä ja pitä hellyydenosoituksista.