Pohjoisen nuorten urosten katselmus 27.05.2007

Pohjoisen Nuorten urosten katselmukseen osallistui 5 urosta.

 

Ruskaron Altair FIN23668/04
s. 5.4.2004
(FIN MVA Jemakon Pontus FIN14054/00 A * FIN MVA Galevala Kelpo Kanteletar FIN37848/98 B)

RuskaronAltair kokoRuskaronAltair paa

Vielä kehitysvaiheessa oleva hyväntyyppinen nuori uros, joka tarvitsee vielä hieman aikaa kehittyäkseen. Uros on keskikokoinen, pitkärunkoinen ja urosmainen. Karvapeite on keskipitkä, suora ja karkea. Maski on musta ja pigmentti on erinomainen. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Pää on sopusuhtainen ja erittäin kaunis. Purenta on leikkaava ja hampaisto on täydellinen. Selkä on suora, rintakehä syvä, mutta voisi olla leveämpi. Kulmaukset ovat hyvät, mutta välikämmenet ovat vielä hieman heikot. Lanne on voimakas ja leveä, lantio on viisto. Jalka-asennot ovat normaalit. Liikkeet ovat takaa hieman ahtaat ja edestä hieman epävakaat. Sivusta liikkeet ovat pitkät. Luonteeltaan uros on omistajan mukaan erittäin miellyttämisen haluinen hulivili.

 

Ruskarinteen Kesäpoika Simba FIN23659/04
s. 30.3.2004
(FIN & S MVA V-05 PMV-05 Namupalan Du Son On Vegas FIN21972/00 A/A 0/0 * Ruskarinteen Mainio Manta FIN24294/01 B)

RuskarinteenKesapoikaSimba kokoRuskarinteenKesapoikaSimba paa

Erinomaisen tyyppinen uros, jolla on hyvä sukupuolileima. Uros on keskikokoinen, vahvaluustoinen ja hieman raskas. Karvapeite on pitkä, suora ja karkea. Mustia karvanpäitä esiintyy runsaasti. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Silmät ovat tummanruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Kuono-osa on hieman lyhyt, mutta pää on muilta osin oikeanlainen. Leuka on voimakas, huulet ovat hieman avoimet. Purenta on leikkaava, alhaalta puuttuvat M3 – hampaat. Runko on sopusuhtainen, rintakehä on erittäin syvä, mutta kapeahko. Eturaajat ovat hieman ulospäin kääntyneet seistessä. Lanne on voimakas ja leveä, lantio on viisto. Takaraajat ovat suorat, mutta hieman rungon alla. Kulmaukset ovat hyvät. Häntä on pitkä ja hyvänasentoinen. Liikkeet ovat hyvät, mutta sivusta hieman lyhyet. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan pirteä, hieman itsepäinen ja melko vilkas.

 

Namupalan Maestro Mafioso FIN35093/04
s. 8.6.2004
(ITA CH Bobby Ensson Bohemia CLP/L/2302 A * Namupalan Ti-Ti Nalle FIN16150/99 A)

NamupalanMaestroMafioso kokoNamupalanMaestroMafioso paa

Suuri urosmainen uros, joka antaa hieman neliömäisen vaikutelman. Uros on erittäin vahvaluustoinen ja raskas. Karvapeite on pitkä, suora ja karhea. Väritys on puhtaan leijonankeltainen ilman mustia karvanpäitä. Koiran pigmentti on hyvä, mutta maski on hajamaski. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Korvat ovat aavistuksen alas kiinnittyneet. Kuono-osa on hieman lyhyt ja otsapenger loiva. Leuka on voimakas ja purenta on muilta osin leikkaava paitsi kahden etuhampaan osalta. Rintakehä on syvä, mutta kapeahko. Eturaajat ovat suorat. Etukulmaukset tylpät, takakulmaukset normaalit. Lanne on voimakas ja leveä, lanne on viisto. Takaraajat ovat hieman x-asentoiset ja rungon alla. Häntä on hyväasentoinen, mutta hieman lyhyt. Liikkeet ovat takaa ahtaat, edestä ja sivusta hyvät. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan rauhallinen, leikkisä, lapsirakas perhekoira, vahtii pihaa. Kotioloissa ei mene heti vieraiden luokse, joka kuuluu omistajasta hyvän pihavahdin luonteeseen, mutta kun omistaja tulee ja vieras on tervetullut, on uros ylin ystävä tämän jälkeen.

 

Mansikkakujan Calla Coccos FIN11436/05
s. 1.12.2004
(Lelionaz Mr Oops of Ann's Lions FIN26075/03 A * FIN MVA Ramavan's Timanttihanki FIN28535/02 A)

MansikkakujanCallaCoccos kokoMansikkakujanCallaCoccos paa

Tyylikäs nuori uros, joka vielä kehittyy. Suuri, voimakasluustoinen urosmainen uros. Karvapeite on keskipitkä ja puolipehmeä. Mustia karvanpäitä on. Maski on musta ja pigmentti on hyvä. Silmät ovat keskiruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Korvat ovat hieman alaspäin kiinnittyneet. Pää on sopusuhtainen, mutta voisi olla vahvempi, kuten myös kuononselkä. Purenta on leikkaava ja hampaisto on täydellinen. Rintakehä on syvä, mutta kapeahko. Eturaajat ovat suorat ja kulmaukset ovat hyvät. Lanne on voimakas ja leveä, lantio viisto. Häntä on hyväasentoinen mutta lyhyehkö. Erinomaiset maatavoittavat liikkeet. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan avoin ja vilkas nuori uros, joka rakastaa uimista sekä riehumista. Kiltti koira, joka tervehtii kaikkia vieraita ystävällisesti ja tulee hyvin toimeen lasten kanssa.

 

Ann’s Lions Kartanon Herra FIN51528/04
s. 14.11.2004
(Lelionaz Mr Oops of Ann's Lions FIN26075/03 A * Ann's Lions Unique Survivor FIN26677/02 C)

Ann sLionsKartanonHerra kokoAnn sLionsKartanonHerra paa

Riittävän kokoinen hyväntyyppinen, terverakenteinen ja pitkärunkoinen nuori uros, joka vielä kehittyy. Uros on pienehkö, riittäväluustoinen, mutta urosmainen. Karvapeite on pitkä, suora ja karkea. Maski on erittäin musta ja pigmentti on erinomainen. Silmät ovat tummanruskeat ja silmäluomet ovat tiiviit. Pää on sopusuhtainen ja ilme erittäin kaunis. Kallo on hieman pyöreähkö. Huulet ovat avoimet, purenta leikkaava ja hampaisto täydellinen.  Rintakehä on syvä, mutta leveyden pitää vielä kehittyä. Etu- ja takaraajat ovat suorat ja kulmaukset ovat hyvät. Häntä on hyvänasentoinen ja pitkä. Liikkeet ovat hyvät. Luonteeltaan uros on omistajansa mukaan: ”Arttu” on sosiaalinen ja rakastettava nallekarhu. Perusluonteeltaan Arttu on kiltti ja oppivainen, mutta vahtii kyllä tarvittaessa.