Väri

 Leijonaväri, kullankeltaisesta punaruskeaan. Musta tai tumma maski.Tummat tai mustat karvankärjet sallitut, samoin joskus esiintyvä hiekanväri (hailakankeltainen), jossa karvankärjet ovat tummat. Mustan maskin puuttuminen on sallittua, muttei toivottavaa. Pieni valkoinen merkki rinnassa ja vähäinen määrä valkoista tai vaaleaa karvaa varpaiden kärjissä sallitaan. Häntä muun karvapeitteen värinen. Lievästi mäyränvärinen häntä on sallittu. Kurkun alla oleva kaularöyhelö, eturaajojen hapsut, takaraajojen housut ja hännän alaosa ovat usein vaaleammat, mutta ne eivät saa poiketa liikaa yleisvärityksestä.

rotukirjasta 054  1.Kuvassa punaruskea uros jolla on tyypillinen urosmainen väritys.Mustia karvanpäitä ei ole liikaa.

rotukirjasta 054 22. Kuvassa punaruskea narttu

rotukirjasta 054 33. Leijonankeltainen narttu

rotukirjasta 054 44. Likaisenvärinen koira, hiekanväriä, keltaista ja punaruskeaa. HUOM ! Hiekanväri on hailakankeltainen - ei harmaa. Sallittu, mutta erittäin ei-toivottu väri.

rotukirjasta 054 55. Liikaa mustaa. Karvat ovat koko pituudeltaan mustia. Jos musta karvoitus ulottuu pitkälle raajoihin, kuten tälläkin yksilöllä, koira on hylättävä.

rotukirjasta 054 66. Ei-toivottu tuhkanvärinen koira. Musta karvoitus uloittuu raajoihin.

rotukirjasta 054 77. Hiekanväriä ja vaaleankeltaista. Sallittu,, mutta ei toivottu väri. Mielenkiintoista on, että hiekanväriset koirat ovat usein ulkomuodoltaan erinomaisia yksilöitä, mutta niitä ei olisi syytä käyttää jalostukseen ei-toivotun värin takia.

rotukirjasta 054 88. Hopeanharmaa, pohjavilla valkoinen. HYLKÄÄVÄ VIRHE.

rotukirjasta 053