Jalostustoimikunnan tiedote 27.4.2020 päivitetty 25.3.2021

Julkaisupvm: 14.5.2020

Poikkeuksellisesti Covid-19 tilanteesta johtuvasta näyttelytauosta johtuen jalostusohjesäännön jalostukseen käytettävien koirien näyttelytulosvaatimus on toistaiseksi seuraava:

  • Pentueen rekisteröintiä varten ei tarvitse näyttelytuloksia (Kennelliitto ei näitä vaadi / PEVISA), mutta yhdistyksen pentulistalle pääsy vaatii jalostusohjesäännön noudattamista.
  • Jalostukseen käytettävältä leonberginkoiralta vaaditaan virallisessa näyttelyssä laatuarvostelussa saatu yksi erinomainen (ERI) tai yksi erittäin hyvä (EH) tulos juniori- nuorten- tai avoimessa luokassa.
  • Poikkeuslupa voidaan myöntää yhdistelmälle, jonka toiselta koiralta puuttuu näyttelytulos. Tällöin ko. koiralla tulee olla rodun ulkomuototuomarin kirjallinen laatuarvostelu. Uroksien kohdalla täytyy myös muistaa eläinlääkärin todistus kiveksien laskeutumisesta.
  • Poikkeuslupa myönnetään aina yhdistelmälle tapauskohtaisesti.
  • Asiat pitää huomioida ajoissa! Jos kasvattaja aikoo tehdä yhdistelmän, jonka toiselta osapuolelta puuttuu näyttelytulos, on poikkeuslupa-anomus tehtävä hyvissä ajoin ennen astutusta.
  • Suomen Leonberginkoirat ry:n hallitus / jalostustoimikunta ilmoittaa paluusta jalostusohjesäännön mukaiseen käytäntöön, kun virallinen näyttelytoiminta käynnistyy.

Tämä ohjeistus on voimassa, kunnes näyttelytoiminta Suomessa jatkuu! Tarkempia tietoja / tarkennuksia voi kysyä jalostustoimikunnalta.

Viimeksi muokattu: 26.03.2021 06:18